Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mitől lett tök nedves a...

Mitől lett tök nedves a kartondoboz?

Figyelt kérdés
Nem tudom,jó helyre írom e zte témát,de bízom benne,hogy itt okos emberek járnak.Szóval,kb 1 hónapja a teremgarázs tárolójában rendet raktam.Van egy sólámpám,melyet belehelyeztem egy kartondobozba,és még mellé hosszabbítókat,lámpaizzókat,villanykapcsolókat.Gondoltam,ezekre mostanában nem lesz szükségem.Nem ázik be a garázs,bár a múltkor megrohadt a krumpli,de tegnap ez a doboz tiszta víz volt.Elázott teljesen.Van még vagy 10 ilyen doboz,azoknak semmi baja.Víz,beázás sehol.Létezik,hogy a sólámpa csinált valamit??Vagy mi történhetett?
2010. júl. 27. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem hinnám. Szerintem inkább beázott a garázsod valamelyik viharban. Vagy valami hasonlóra tippelnék.
2010. júl. 27. 21:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Esetleg macska vagy állat nem vizelte össze?

Vagy lehet túl nagy a pára. Egyébként a sólámpánk néha csinál olyat, hogy tök nedves lesz, meg olvadozik, de ennyire szerintem nem lehet gáz, hogy több dobozt eláztasson..nem volt a közelben felmosóvíz, vagy valami ami felborult? Vagy a garázs padlója miből van? mert ha olyan anyag, akár alulról is felázhatott, vagy tényleg marad a beázás story.

2010. júl. 27. 21:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez a garázs teremgarázs,felettem már lakások vannak.Ebben a tárolóban van egy nagy könyvespolc.4 polc.Ez a doboz a 2.polcon volt.Alatta,felette a plcon is vannak dobozok,sőt a földön is,de azokkal nem történt semmi.Meszelt fal,beton alap.Kicsit penésze,dohos szagot azt azért érzek,de semmi más.A doboz teteje az nem is volt vizes.Hát kb ennyit tudtam még írni.A lámpa is tök nedves volt természetesen.
2010. júl. 27. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A só a kartondoboz pórusain nedvességet szívott magába ezért ázott át a doboz is mert a H2O szívás iránya a só felé tartott. Ezen alapulnak a sós páraszívó berendezések is.
2010. júl. 27. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt én is gyakran tapasztalom a borospincénknél (ahol 100%-os a levegő páratartalma). Néhány hónap után a sótartókból csak úgy önteni lehet a folyékony vizet, akkora mennyiséget magába szív (0,5 kg só néhány dl vizet). Pont ezzel a módszerrel lehet egyszerű párátlanító berendezést készíteni (persze a mezei konyhasónál vannak sokkal jobb sók erre a célra)
2010. júl. 28. 11:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezzel az is kiderült, hogy a sólámpa valódi sóból van, nem egy bóvli műanyag utánzat :D:D
2010. júl. 28. 11:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen,pont ez érdekelt a legjobban,hogy a sótól van e.Ugyanis azért raktam a tárolóba,mert valaki mondta,hogy gagyik ezek a sólámpák,sőt,negatív kisugárzása van....Balszerencsét hoz.Na,akkor felhozom.Egyébként kb.1 hónapja raktam le.
2010. júl. 29. 07:39
 8/8 anonim ***** válasza:
A só magába szívta a kartondoboz belsejében lévő levegő víztartalmát. Ekként maga a karton úgy kezdett működni, mint egy ozmózis hártya. Ennélfogva elkezdte szívni a levegő páratartalmát.
2010. júl. 30. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!