Más is lát némi összeesküvést, hogy már szinte mindenben van elektronika, számítógép?
"Nem vagyok fanatic konteós"
De. Az vagy.
Az elektromos autó meg valóban akkor ér valamit, ha nem szénerőműből származik az az áram, ami hajtja. Márpedig - szerencsére - a szénerőművek már eltűnőben vannak. Mondjuk idehaua annyira még nem rózsás a helyzet, de pl. a skandináv országokban az áram jelentős hányada nem a környezet szennyezéséből kelezkezik. Ráadásul még ha 100%-ban fosszilis energiaforrásokból adódna az áram, akkor sem mindegy az emberek szempontjából, hogy az a szennyező anyag ott, helyben, a lakásod előtti utcán jelenik-e meg, vagy ott, ahol 10 km-es körzetben senki nem él.
"de szerintem ez már túlzás"
És mi alapján húzod meg a határt, hogy mi túlzás, meg mi nem? Várj, kitalálom: az alapján, hogy mi volt elterjedt gyerekkorodban. Ami addig elterjedt, az "természetesen" nem túlzás, de ami azután, az már sátántól való. Ha a mozdonyoknál nem zavar az áram, akkor az autóknál miért is?
"Aki sportolni akar, az tekerjen, aki meg nem akar elfáradni, az vegyen egy robogót/motort."
Némi korlátoltságot érzek felfedezni. Most ecseteljem a motorokkal kapcsolatban felmerülő problémákat? Szépek és jók, persze, én is megcsodálok egy-egy szebb motort, de nézzük reálisan: hangosak, büdösek, nem lehet őket otthon tankolni, és sokkal könnyebb a járásában korlátozott nyugdíjas néninek egy elektromos bringára felülni, hogy a boltba eljusson, mintsem letenni motorra a jogsit.
"valami őrült ledob egy EMP bombát"
Tipikusan béna "érvelés".
Persze, költözzünk vissza a barlangokba! Sőt... ne is együnk, mert mi van, ha megtámadja a táplálékunkat valami fertőzés? Ne csináljunk vízerőművet, mert mi van, ha kiszárad a patak? Csak a benzin az örök, mert az ugyebár annyira megújuló...
Nem mondom, tényleg jó, ha van vészforgatókönyv arra az esetre, ha nem lenne napokig áram, de most azért bűzölögtetni a robbanómotorokat, mert lehet, hogy 200 év múlva egy napkitörés kárt tesz az elektronikus eszközökben... kicsit buta hozzáállás.
"Némi korlátoltságot érzek felfedezni."
Ez olyan angol arisztokratásan visszafogott kijelentés. :)
A vezetékes ivóvízhálózatot AZONNAL fel kell számolni! A régi időkben se volt folyóvíz a csapból!!! Mégis megvoltunk!
Volt gémes kút, vagy egyenesen a patakról hozták a vizet!
Hát mi lesz itt ha egy őrült egyszer csak kálium-cianidot dob egy központi víztározóba???
24 gramm kálium-cianid képes megölni 90%-os valószínűséggel 40 embert.
Mivel baromi könnyű előállítani otthon is, ezért kilós tételeket is simán beledobhatna egy sufnivegyész terrorista a központi ivóvíz hálózatba.
Melyiket könnyebb: Kálium-cianidból 1-2 kilót főzni otthon, vagy EMP bombát csinálni, ami egyelőre nem is létezik még (ha létezik azt is valahol a Nevadai sivatag egyik katonai bázisán tartják fél méter vastag vasajtó mögött.)
Amúgy 1-es válaszolóval értek egyet száz százalékosan.
Ennél szebben én sem tudtam volna leírni. Különösen egyetértek a kérdezőhöz hasonló technofóbok gondolkodásának leírásában. Bármi, ami létezett 15 éves koruk előtt, az okés, az természetes, az jó hogy van. Ami azután jött be, ott már lehet nyafogni hogy "káros technológia".
Szóval van egy rossz hírem kérdező: De, nagyon is jól fejlett, előrehaladott állapotú konteós vagy. Legalábbis a fogékonyságod megvan rá.
"Nem vagyok fanatic konteós,"
De az első lépéseket már megtetted a konteóssá válás útján, például lazán hiszel teljesen megalapozatlan áltényekben.
"engem zavar pl a villanyautók térhódítása, meg az elektromos biciklik divatja."
Engem eg az zavar, ha belefulladok a szmogba. De ha neked szexuális élvezetet okoz a köhögés, lelked rajta.
"Az áramot szénerőművekben állítják elő,"
Ez már Magyaroroszágon is csak részben igaz, a magyar áramnak már fele sem fosszilis és még annak jó része sem szén, hanem földgáz.
"szóval nem környezetkímélő egy e autó sem."
Ez ezer okból nem igaz, amit nem fogok itt kifejteni, mert húszmillió lehetőséged lenne utánanézni, miért nincs igazad.
"Miért nem jók a hagyományos, jól bevált dolgok?"
Képzeld, azok a hagyományos, jól bevált dolgok is valamikor újdonságok voltak és akkor, tök úgy, mint te most, voltak, akik fortyogtak rajta.
Enélkül még mindig ülhetnénk az erdőben egy farönkön szakócát pattintgatva. Bár akkor is lehetett olyan ,aki fortyogott, hogy mi re való ez, tök jó a csont- meg fa dárdahegy is.
"Oké, értem, fejlődés, meg ne ragadjunk le a gőzmozdonyoknál, de szerintem ez már túlzás."
Szerinted. Szerintem meg az volt a túlzás, ahogy eleresztettük a gyeplőt évszázadon át a fosszilis energia révén. Talán már késő is váltani, de minimum égetően itt az ideje.
"Ebike, minek? Aki sportolni akar, az tekerjen, aki meg nem akar elfáradni, az vegyen egy robogót/motort."
Aki meg szeretne sportolni, de esetlegesen behatárolja a képességeit, lehetőségeit az életkor, egy szív- és érrendszeri betegség, az ne akarjon kis rásegítéssel kerékpározni, az dögöljön meg otthon.
Egyébként van olyan ismerősöm, aki fiatal, tök egészséges, mégis váltott egy pedelec jellegű DH bringára, minimum ugyanannyit mozog, főleg, hogy most nem BKV-val viteti magát a hegy tetejére, hanem felteker, elektromos rásegítéssel.
"valami őrült ledob egy EMP bombát, és az összes szupi elektronika mehet a kukába."
Valami őrült ledob egy nukleáris, vegyi vagy biológiai fegyver bombát és senkit nem fog érdekelni, van-e áram.
Nincs semmi jogalappal rendelkező tényed a véleményed megtámogatására, ha mégis továbbra is fenntartod, az bizony erősen konteós gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!