A pattogatott kukorica miért lesz olyan, amilyen?
Figyelt kérdés
A hő hatására, ugye szétrobban, de miért olyan nagy, és habszivacs állagú?? :D Hogyan lesz abból a kis magból, ilyen nagy szivacsos dolog?2010. júl. 25. 15:57
1/6 anonim válasza:
tudtommal a nedvességet tartalmazó kemény mag szétrobban a nagy nyomás miatt, és a nedvesség "elszáll" belőle. Pontosan miért lesz olyan, amilyen? Már nem emlékszem, régen még tudtam rá a választ, sajnálom.
3/6 anonim válasza:
A pattogatnivaló kukorica külseje kemény tömör nem engedi a nedvességet ki. Melegítéskor a víz gözzé alakul ami a sejtek falát felfújja a gőz robbanásszerűen eltávozik mikor szétpattan a kukorica és a melegtől pillanatok alatt megszárad a sejtfal és szivacsos állapotban rögzül.
4/6 anonim válasza:
18:58
Azért szerintem nem csak az oxigén játszik közre, végtére is a kukoricából robbanóanyagot is lehet kinyerni. A lényeg az, hogy felrobban, boom, és kifordul a belseje.
5/6 anonim válasza:
Bocs, tévedtem, utánanéztem, visszavonom.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi a kommenteket, mostmár minden tiszta:D
Tehát, ha szétvágnék egy pattogatni való kukorica magot belül zselés cucc van?:P Majd tesztelem!:):D
2010. júl. 31. 02:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!