Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A ciánkapszula hogyan hat...

A ciánkapszula hogyan hat olyan gyorsan?

Figyelt kérdés
Mindig is érdekelt a biológia és a történelem, és a második világháborúnál elég sokszor beleütköztem a ciánkapszulába, de fogalmam sincs, hogy hogy tud egy fél pillanat alatt hatni ÚGY, hogy még le sem nyelte az illető. Ez hogy lehetséges?
2010. júl. 24. 21:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Félreértetted kedves kérdező, a légzés nem a levegővételre vonatkozik, és nem is a oxigén (vérrel történő) elszállítására amit az egyik válaszoló említett. A légzés alapvető energiatermelő folyamatot jelenti (oxidatív foszforiláció), amely a sejteken belül a mitokondriumokban zajlik. Ez az élet alapvető feltétele. Kis mennyiségben azért tart percekig (mégkisebben mérgezést sem okoz), mert az élő szervezetek rendelkeznek egy rodanáz nevű enzimmel, amely a cianidot tiocianáttá alakítja. Amint a rodanáz ne bírja tartani a lépést, azonnali halált okoz.
2010. júl. 25. 11:04
 12/27 anonim ***** válasza:
33%

Honnan vetted, hogy fél másodperc alatt hat a ciánkapszula?

Hollywoodi filmekből?

2010. júl. 25. 12:06
 13/27 A kérdező kommentje:
nem nézek filmeket. Ha elolvastad volna a kérdést, tudnád, hogy a II. vh-ról kutatok, és ott mondták nekem ill. olvastam.
2010. júl. 25. 12:40
 14/27 anonim ***** válasza:
szerintem 2-5 perc alatt hat, de mindjárt rákeresek
2010. júl. 25. 17:03
 15/27 anonim ***** válasza:
28%

"Ha elolvastad volna a kérdést"

Én elolvastam. És te? Abban nincs olyan hogy kutatsz II VH témában. Ha komoly kutatásokat végeznél, akkor nem írnál olyat, hogy fél pillanat alatt okoz halált.

Ezek szerint nem filmekből, hanem tizenévesek által írt fórumokból szeded a hülyeséget.

2010. júl. 25. 22:51
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a ciánkapszulának nem a gyorsasága a legfőbb erénye (bár azért nem órák alatt öl), hanem a visszafordíthatatlansága. Ha bevetted akkor már nincs visszaút.
2010. júl. 25. 23:57
 17/27 A kérdező kommentje:
persze, tizenévesek által írt fórumokról szedem. Ne zavarjon hogy középiskolai tanáraimmal kutatok, áh, végülis ők csak a tizenévesek szintjén állnak...
2010. júl. 26. 07:43
 18/27 Veky ***** válasza:
0%
Ahogy te is kérdező... Most nem mindegy, hogy miért hat olyan gyorsan? Már belinkelték a választ, akkor minek tovább firtatni? Régen sok olyan történt, ami hazugság mai szemmel, szóval az egész lehet ez is az!
2011. ápr. 18. 05:31
 19/27 anonim válasza:
61%
Lehet venni valahol ciánkapszulát?
2011. szept. 25. 13:34
 20/27 anonim válasza:
94%
Azért hat olyan gyorsan,mert megakadályozza,hogy a sejtek oxigént vegyenek fel,és ráadásul fokozza a szén-dioxid termelést is,ami még gyorsabban elősegíti a fulladást. A II. világháborúban a nácik előszeretettel használták a kémeken és a tábornokon,hogy ha kell,inkább harapják ketté (az egyik hátsó fogukon volt), mintsem hogy beszéljenek hadititkokat (a kínvallatást 1000-ből 1 ember bírta ki,de az is meghalt).
2013. jún. 8. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!