Vásároltam befektetési aranyat,999.9 tisztaságú mégis reakcióba lép a mágnessel. Ez normális?
Vásároltam 5g-os lemez befektetési aranyat az egyik hazai ismertebb eladótól. 999.9 tisztaságú Argon Hereous Svájci gyártmány. Rajta a cecifikát szám.
A napokban vásároltam Neodímium mágnest ami tudomásom szerint társainál magasabb hatásfokkal működik, ezzel a mágnessel vizsgáltam az arany lapkát ami be van csomagolva. A csomagolás felületére teszem a mágnest, majd megdöntöm hogy le tudjon csúszni a mágnes a csomagoláson és a bennelévő aranyon keresztül. A tapasztalat az volt hogy elindul a mágnes sebesen és ahol találkozott az arannyal ott lelassított, majd ahogy elhadja tovább csőszik sebesen.
Segítség én vagyon buta az aranyhoz és ez normális? Vagy nem 100% tisztaságú arany van a tulajdonomba?
Ugyanezt tapasztalnád, ha a befektetési aranyaddal megegyező méretű vörösréz lemezzel csinálnád.
Részletek nélkül, ez fizika, talán a Lentz törvény vonatkozik rá...
Videón is megnézheted, hogy a vörösrezet is vonzza a MOZGÓ mágnes: https://www.youtube.com/watch?v=NqdOyxJZj0U
Az arany jobb vezető, tehát még jobban vonzza, persze csak ha mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!