Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges ez? Tudom, hogy...

Lehetséges ez? Tudom, hogy Maja naptár meg stb. de érdekel!

Figyelt kérdés
Állítólag a Marson VOLT élet. Lehetséges, hogy több ezer évvel ezelött nekik világvége volt? És nekünk is ez lesz 2012-ben?! Ugyanígy fogunk járni?
2010. júl. 23. 14:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha lesz világvége legalább nem lesz több gondom azután már
2010. júl. 23. 17:00
 12/17 anonim ***** válasza:

jackd: ha senki nem tudja érzékelni, akkor neked hogy sikerült tudomást szerezni a közelgő barna törpéről?

Kérdező: Nem, nem érdemes elolvasni. Olvasgass tankönyveket, ha okoskodni akarsz, meg új tudást szerezni. Ne olyan id ióták írásait, akik lusták voltak bejárni az általános iskolába, így inkább teljes tudás anyagukat filmekből gyűjtötték, amiből aztán jó kis összeesküvés meg világvége sztorikat szőnek, és a sok hasonló barom meg elhiszi.

2010. júl. 23. 17:08
 13/17 anonim ***** válasza:
A barna törpe csak másfél millió év múlva ér a Naprendszer pereméhez.
2010. júl. 23. 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:

17:08as

i.r.o.n.i.a.:D

am olvastam Jack McDevitt-tol az Elveszett koloniat, abban volt ilyen, es gondoltam, leirom. ajanlom:D

2010. júl. 23. 17:17
 15/17 anonim ***** válasza:

1) Ez a világvégés kérdés naponta olvasható az oldalon. Új kérdés helyett szerintem inkább használd a baloldali keresöt, több száz válasz várja, hogy elolvasd.

2) A Marson soha senki nem bizonyította még, hogy volt-e élet. Legalábbis én még nem akadtam ilyennek nyomára, pedig nagyon sokat foglalkozom a témával. Esetleg írd meg hol olvastad ezt.

3) Mivel nem tudjuk, hogy volt-e élet a Marson, ezért nincs értelme azon gondolkodni, hogy hogyan halt ki, ha létezett egyáltalán.

4) 2012-ben egyelöre semmi olyannal nem kell szembenéznünk ami ne lenne egyébként is átlagos. Biztosan lesznek földrengések, árvizek stb. ahogy minden évben vannak. A naptevékenység is erösödik, de az is kb 11 éves ciklusokat mutat, és sem 2000 körül, semm 90-ben nem keletkeztek helyrehozhatatlan károk, néhány mühold és kisebb áramkimaradásoktól eltekintve. Erre számíthatunk most is, de ahogy az elmúlt két alkalommal sem volt világvége, ugyanúgy nem lesz most sem.

5) A Maja naptárnak az égvilágon semmi köze nincs mindehhez. Az egy idöszámítási rendszer, ami kb két év múlva fog átfordulni, hasonlóan mint ahogy a Gergely naptár fordult át 999-ben. Akkor is azt hitték, hogy világvége lesz, de helyette 1000 következett. A csillagok mozgását nem nagyon érdekli, hogy mi milyen rendszer szerint számítjuk az idöt.

6) @jackd: ha ez igaz lenne, akkor mind a kisbolygó övben, mind a bolygók pályájában nyoma lenne ennek a bolygónak. De nincs. Egyszerüen néhány ember fantáziáján kívül nincs okunk feltételezni egy ilyen bolygó létezését, azt pedig föleg nem, hogy pontosan a maja naptárral lenne az érkezése összeegyeztethetö.

2010. júl. 23. 17:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem úgy rémlik, hogy a Marson voltak élethez szükséges környezeti tényezők. Nem pedig azt, hogy élet volt rajta..
2010. júl. 23. 17:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem is eszembe jutott múltkor egy Ilyesmi elmélet.

Arra gondoltam,h mi van,ha a Marson globális felmelegedés következtében lett vége az életnek,elsivatagosodás stb.. (amit nem nehéz elképzelni..) és,h a Földnek is ez lesz a sorsa, persze nem 2 év múlva, hanem több 100....

Egyébként,ha nagyon hinnem kéne valamelyik 2012-es elméletben..hát én akkor már azt tudom elképzelni,h a Föld pólusának megváltozása miatt egy másik "dimenzió" lesz és az emberek megváltoznak ezáltal meg a környezet stb, és számomra még mindig ez a legnormálisabb feltételezés,hiszen ha belegondolunk,h mennyi minden befolyásolja az emberek gondolkodását,egészségi állapotát stb (gondolok itt a különböző külső hatásokra,amik a világűrből jönnek stb.)Ráadásul a Föld nem olyan fiatal,hogy ne lehessen elképzelni egy ilyen jellegű változást,ami nem feltétlenül lesz rossz.

2010. júl. 24. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.