Piramis építésről vannak képek a piramisokba vésve vagy bárhova máshova ill. hieroglifák?
Hieroglifákat nem faragtak erről a falba. Építkezésekről van egy pár, konkrétan a piramisról nincs - minek is lenne. A sixtusi kápolna homlokzatára sem festették fel az építőmunkásokat.
Ellenben találtak papíruszokat amik az építkezés során keletkeztek és leírtak részleteket (nyilván a sok ezer éves papírusz már töredezett). Ki is vannak állítva a kairói múzeumban:
Találtak már piramisba felvésett jegyzetet is az építésről.
Persze ne gondosan kidolgozott és kifestett hieroglifákat képzelj el, ezek csak vázlatok.
2.
Megnéztem amit belinkeltél, próbáltam kimentve ránagyítani,a 3. Kép amelyiken a legtöbb hieroglifa található teljesen homályos!!
Az első 2- n látom a hieroglifákat,de nem tudom, hogy ezek közül melyik utal a piramis építésére?
Esetleg ezek nincsenek meg rajzolva jo minősében valahol ,ahok rá lehet nagyítani?
3. Nincsenek erről fényképek esetleg?
# 4
Tán tudsz óegyiptomiul hieroglifát olvasni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!