Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Piramis építésről vannak...

Piramis építésről vannak képek a piramisokba vésve vagy bárhova máshova ill. hieroglifák?

Figyelt kérdés
2020. febr. 9. 05:00
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Amennyire tudom vannak, de nem vagyok szakértő. A kísérleti régészek pontosan tudják, hogy hogyan építették a piramisokat, csak azt nem szertik a népek, mert uncsi, és kiábrándító. Sokkal romantikusabb az idegen lények űrhajó leszállópályás, anti gravitációs-kőmozgatós, Erikvondaniken bestseller féle marhaság.
2020. febr. 9. 08:46
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Hieroglifákat nem faragtak erről a falba. Építkezésekről van egy pár, konkrétan a piramisról nincs - minek is lenne. A sixtusi kápolna homlokzatára sem festették fel az építőmunkásokat.

Ellenben találtak papíruszokat amik az építkezés során keletkeztek és leírtak részleteket (nyilván a sok ezer éves papírusz már töredezett). Ki is vannak állítva a kairói múzeumban:

[link]

2020. febr. 9. 08:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Találtak már piramisba felvésett jegyzetet is az építésről.

Persze ne gondosan kidolgozott és kifestett hieroglifákat képzelj el, ezek csak vázlatok.

2020. febr. 9. 14:04
 4/7 A kérdező kommentje:

2.

Megnéztem amit belinkeltél, próbáltam kimentve ránagyítani,a 3. Kép amelyiken a legtöbb hieroglifa található teljesen homályos!!

Az első 2- n látom a hieroglifákat,de nem tudom, hogy ezek közül melyik utal a piramis építésére?

Esetleg ezek nincsenek meg rajzolva jo minősében valahol ,ahok rá lehet nagyítani?

3. Nincsenek erről fényképek esetleg?

2020. febr. 9. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
4. Akkor fogod csak tudni, ha megtanulsz egyiptomiul. Másképpen nem igazán értem, hogy hogyan szeretnél hieroglifákat olvasgatni?
2020. febr. 9. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
2020. febr. 9. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
87%

# 4

Tán tudsz óegyiptomiul hieroglifát olvasni?!

2020. febr. 9. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!