Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen fizikális jelenségek...

Milyen fizikális jelenségek vehetők észre az emberi szervezetben a halál beáltával?

Figyelt kérdés
A kérdést azért tettem fel, mert valahol olvastam, hogy a halál beáltával az agy elveszitti a hő termelő képességét és beál az agyhalál. Megszünik vákuum kialakulása a koponyában. Úgy mint a gyümölcs szterilizálásnál. Ha levegőt kap a befőtt, bomlásnak indul.
2010. júl. 23. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Hát valakinél vákuum van a koponyájában. :D
2010. júl. 23. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

A koponyában tudtommal nincs vakuum.

Ellenben halálkor beáll a hullamerevség (rigor mortis), mert energiatermelés nélkül az izmokból a szarkoplazmás retikulum nem tudja visszaszívni a kálciumot, így az izmok folyamatosan kötnek, görcs alakul ki. Az izmok bomlásával ez később megszűnik.

Megjelennek a hullafoltok is, de ennek nem ismerem a hátterét.

Biztos van még sokminden, mi bioszon ennyit tanultunk.

2010. júl. 23. 11:36
 3/11 anonim ***** válasza:
megszűnik pumpálni a szív és mivel a vénák tágulékonysága sokkal nagyobb azokban gyűlik fel a vér. így bonloláskor az artériákban nincs vér, ezért régen úgy gondolták, hogy abban a levegő szállítódik.
2010. júl. 23. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:

A tankönyvet kéne olvasgatni könyörgöm, nem a baromságot! Először is az agynak nem feladata hőt termelni, persze nyilván hulladékhő van, de abszolút nem azért áll be az agyhalál, mert nem keletkezik hő.

Másodszor nincs vákum a komonyában. Mégis minek? De komolyan kérdezem, tudsz olyan okot ami miatt kéne?! Akkor... ami hülyeségnek tűnik az az is.

A befőttet meg nem a levegő bomlasztja, hanem a mikroorganizmusok. Nem ugyanaz!!!!

Egyébként fizikai változás nemsok van, illetve nem fontosak, a kémiai változások jelentősek, nem véletlenül, hiszen a szervezet leegyszerüsítve egy nagy "kémialabor".

2010. júl. 23. 17:06
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát ezektől a válaszoktól okosabb nem vagyok. Minek ismételni az ismertet. Én az ismeretlenre vagyok kiváncsi.

Magyarázátok meg a következő kisérletet:

A halál beálta előtt lemérték érzékeny mérlegen a test súlyát, és közvetlen halál beálta után. A súly külömbség 0,027 gram volt. A test halál beálta után 0,027 grammal volt könyebb mint halál beálta előtt. Ezt a súlykülömbséget a lélek súlyával magyarázták. Én meg azt tanultam, hogy ritkitott térben a test nehezebb mint a kinti atmoszferikus nyomásnál.

A ritkitott teret nem vákuumnak nevezik? De lehet okoskodni is.

Most légy okos Domonkos. Kiváncsi vagyok a válaszokra.

2010. júl. 25. 10:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Szó szerint kifingta azt a 0, 027 g-ot.

Ezért mondják az illetőre, hogy kifingott. A szuper jó mérleg pedig csak a súlyra szuperjó, a szagra meg szar. Én láttam maghalni embert. Ami elsőre történik vele, az "kifut" az arcából a vér, és hirtelen merev lesz a pillantása.

2010. júl. 25. 21:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez csúcsos válasz. Szinvonal ürge szinten.
2010. júl. 26. 09:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha a vákomos feje hirtelen telement levegővel, akkor nehezebb lesz a halott és nem könnyebb.. A másik kérdésem, hogy minden halott 0,027 gr-al lesz könnyebb, vagy a nagyobb emberek többel lesz kevesebb? Mer mondják, "de nagy lelke van". Gondolj csak bele! Egy 100 kg-os halott 100000 gr.Közben bekakál, és bepisil. Ezt sem tudom, mérték e? Már a 100000 gr. lemérése gramm szinten is igen nagy pontosságot igényel, de a te mérlegednek még ezerszer pontosabbnak kell lennie. Olya 10 a 9.diken pontosságunak. Ez pontosabb 100 szor, mint a legpontosabb patikamérleg, ahol mindössze grammokat mérnek. Szal kamu az egész.
2010. júl. 28. 00:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Miért vonod kétségbe a fizikális jelenségeket? Ez nem a te hatásköröd. A vákuumban a testek mindig nehezebbek mint külső atmoszferikus nyomásnál. Ez tény. Okosabbak elfogadják. Am, nincsen tudomásom hogy a legfelsőb hatalom egyet ért e ezzel a tényel, de lehet hogy te töbnek érzed magad.
2010. júl. 28. 07:33
 10/11 anonim ***** válasza:

De ha az emberi agyban vákuum van (halkan megjegyzem:XDXDXD), akkor is, nem a test van vákuumban, hanem vákuum van a testben. Az emberi koponya nincs úgy felépülve, hogy ezt elviselni tudná, "beleszívná" magát, összeroppanna, egy nagy csomóba, mert a vákuum mindig azon igyekszik, hogy megszűnjön, hogy kitöltse a tér.

Az emberi tüdőnek térfogata van, az utolsó kilégzésnek is van egy súlya, meg távoznak egyéb anyagok is. Egyébként a súlycsökkenés okát nem tudom megmagyarázni, szerintem ne hobbitudósoktól kérdezgess deviáns oldalakon, hanem ha annyira kíváncsi vagy, akkor keress valakit, aki tényleg ért hozzá, mert itt oltogatni olyan embereket, akiket alapból lenézel, és védeni a nem létező igazadat, 8 betű: Hülyeség.

2010. júl. 28. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!