Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért halunk meg? Miért...

Miért halunk meg? Miért létezik a halál?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy meg lehet magyarázni, hogy miért hal meg a testünk, de nem értem miért. Miért nem úgy születünk, hogy örökké élünk? Esetleg más bolygókon lehet van olyan élet, amiben nincs halál?
2011. máj. 7. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Mert ha csak szaporodnánk, akkor egy idő után minden négyzetmétert ellepnénk és összenyomnánk egymást. Mivel halhatatlanok lennénk, nem halnánk ebbe bele, de sok mindent nem tudnánk csinálni, így teljesen értelmetlen lenne az élet.
2011. máj. 7. 15:02
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

ahogy szokták mondani halál nélkül nincs élet. halál nélkül evolúció se lenne hiszen nem lenne ok szaporodni és a kiválasztódásnak se lenne értelme. Az idő amiben haladsz sem létezne hogyha minden állandó és örök lenne. Megmerem kockáztatni hogy a világegyetem se létezne halál nélkül.

Hogy miért van a halál? Erre csak te találhatsz magadnak választ. Én azt gondolom hogy azért létezik amiért az élet. Semmiért, nincs értelme vagy oka csak van. Ez kb olyan felfogás mint az hogyha valaki azt mondja hogy isten teremtette. Elfogadom hogy nem tudom. De azért néha firtatom és ha megtehetem megváltoztatnám a gondolkodásomat egy szemvillanás alatt.

2011. máj. 7. 22:38
 3/8 Vree ***** válasza:
71%

Fizikai akadálya nincs a dolognak. Ahogy a többiek mondták, valószínűleg az élet fennmaradása érdekében alakult így. Ha sebezhetetlen és szükségletek nélküli is a te halhatatlanod, akkor ő egy hús-vér örökmozgó, ami a mi világunk fizikája szerint lehetetlen. Ha vannak természetes szükségletei, akkor ki van szolgáltatva a környezetének. Ebben az esetben úgy is meghalhat, ha a természetes élethossza amúgy korlátlan.

A mi világunkban ezt úgy oldották meg, hogy az élet folyamatos alkalmazkodásba legyen szorítva. Az egyének elhullanak, de az élet önmaga fennmarad, és mindig a környezetéhez legközelebbi formát veszi magára.

Valószínűleg működött, hiszen ha a kutatásoknak hinni lehet, a földi élet is majdnem kétmilliárd éve tart.

2011. máj. 10. 20:16
 4/8 1gabi válasza:
15%
AZ élet, utána pedig a halál van. Uram, a tudomány még egy gondolatot sem tud megmagyarázni. Elektromosságot és mágnesességet használ, de sohasem látta egyiket sem, arról nem is szólva, hogy bármelyiket megértette volna. Ha a halált AZ élet ellentéteként vizsgáljuk, akkor tudatlanok vagyunk arról a tényről, hogy a halál nem létezhet különálló dologként. A halál nem az élet ellentéte: csak annak hiánya.
2012. nov. 8. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
nem a halál (a biológiai értelemben vett nemlétezés) a rendkívüli az univerzumban, hanem az élet.
2014. aug. 13. 15:53
 6/8 anonim válasza:

A végtelen élethissz nem szolgálja az élet fennmaradását. Gondold végig. Miket csinálsz egy nap. Mindent le tudsz vezetbi a táplálkozásra vagy a szaporodásra. Semmi más végső célja nincs egy életbek sem mint hogy újat hozzon létre majd meghaljon. Ha egy szervezet örökké éln, önmaga érdekében nem szaporodhatna, létezését a semmi töltené el. Nem volna célja. Mivel nem lenne szabad szaporodnia -a beláthatatlan következményekre való tekintettel- létrejönnie se lett volna szabad. Az örökké létezés nem volna jó. Céltalan volna. Maga az élet -mint jelenség- is céltalan, azonban annak orokke valo fentartása már minden egyed legfontosabb célja. Szeretem azt hinni, olyan faj vagyunk akik megtalálják az utat, hogy a lehető legtovább fennmaradjanak. Úgy hiszem hamarosan akár a bolygóról is kiléptethetjük önmagunk által a földi életet. Tekints minden élő testre és magára az életre is úgy, mint az anyag legmagasabb szerveződési szintjére. Lenyűgöző vagy mert végtelen. Korlátlan hatalmad van ami a gondolataidat illeti és azok uralmát testeden. Annyira összetett atomhalmaz vagy és vagyunk mind, hogy egyáltalán felfogjuk azt, hogy vége lesz és hogy elkezdődött. Se a halálnak se az életnek nincs célja

Halál mondhatnj nincs, nem létezik ilyen dolog. Csupán az élet hiánya. A sötéthez tudnám hasonlítani ami a fény hiánya. Azért halunk meg mert élünk.

2015. aug. 9. 23:56
 7/8 anonim ***** válasza:
tudom hogy régi de le írom van benne igazság de az örök élet eleinte talán jó de mindenki meghal aki fontos neked magányban és fájdalomban élni idő után már kivánod a halált de azért nem mindegy hogy halsz meg mások oda dobják az éleüket 15 14 évesen pedig az élet még ott van bőven ..ki kell használni mert rövid
2015. dec. 25. 19:33
 8/8 anonim válasza:
Tudom, hogy régi et a kérdés de szeríntem vannak okyan emberek akik vágynak az örök életre
2020. dec. 7. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!