Miért halunk meg? Miért létezik a halál?
ahogy szokták mondani halál nélkül nincs élet. halál nélkül evolúció se lenne hiszen nem lenne ok szaporodni és a kiválasztódásnak se lenne értelme. Az idő amiben haladsz sem létezne hogyha minden állandó és örök lenne. Megmerem kockáztatni hogy a világegyetem se létezne halál nélkül.
Hogy miért van a halál? Erre csak te találhatsz magadnak választ. Én azt gondolom hogy azért létezik amiért az élet. Semmiért, nincs értelme vagy oka csak van. Ez kb olyan felfogás mint az hogyha valaki azt mondja hogy isten teremtette. Elfogadom hogy nem tudom. De azért néha firtatom és ha megtehetem megváltoztatnám a gondolkodásomat egy szemvillanás alatt.
Fizikai akadálya nincs a dolognak. Ahogy a többiek mondták, valószínűleg az élet fennmaradása érdekében alakult így. Ha sebezhetetlen és szükségletek nélküli is a te halhatatlanod, akkor ő egy hús-vér örökmozgó, ami a mi világunk fizikája szerint lehetetlen. Ha vannak természetes szükségletei, akkor ki van szolgáltatva a környezetének. Ebben az esetben úgy is meghalhat, ha a természetes élethossza amúgy korlátlan.
A mi világunkban ezt úgy oldották meg, hogy az élet folyamatos alkalmazkodásba legyen szorítva. Az egyének elhullanak, de az élet önmaga fennmarad, és mindig a környezetéhez legközelebbi formát veszi magára.
Valószínűleg működött, hiszen ha a kutatásoknak hinni lehet, a földi élet is majdnem kétmilliárd éve tart.
A végtelen élethissz nem szolgálja az élet fennmaradását. Gondold végig. Miket csinálsz egy nap. Mindent le tudsz vezetbi a táplálkozásra vagy a szaporodásra. Semmi más végső célja nincs egy életbek sem mint hogy újat hozzon létre majd meghaljon. Ha egy szervezet örökké éln, önmaga érdekében nem szaporodhatna, létezését a semmi töltené el. Nem volna célja. Mivel nem lenne szabad szaporodnia -a beláthatatlan következményekre való tekintettel- létrejönnie se lett volna szabad. Az örökké létezés nem volna jó. Céltalan volna. Maga az élet -mint jelenség- is céltalan, azonban annak orokke valo fentartása már minden egyed legfontosabb célja. Szeretem azt hinni, olyan faj vagyunk akik megtalálják az utat, hogy a lehető legtovább fennmaradjanak. Úgy hiszem hamarosan akár a bolygóról is kiléptethetjük önmagunk által a földi életet. Tekints minden élő testre és magára az életre is úgy, mint az anyag legmagasabb szerveződési szintjére. Lenyűgöző vagy mert végtelen. Korlátlan hatalmad van ami a gondolataidat illeti és azok uralmát testeden. Annyira összetett atomhalmaz vagy és vagyunk mind, hogy egyáltalán felfogjuk azt, hogy vége lesz és hogy elkezdődött. Se a halálnak se az életnek nincs célja
Halál mondhatnj nincs, nem létezik ilyen dolog. Csupán az élet hiánya. A sötéthez tudnám hasonlítani ami a fény hiánya. Azért halunk meg mert élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!