Rovarevéssel mennyivel járna jobban az emberiség?
olcsobb lenne a fehérje mint mondjuk csirkemellből?
csirkemell 1300Ft/kg 20 %-os fehérje tartalom ez azt jelenti kb 6-7 Ft 1g fehérje.
Ennél olcsobb lenne a rovar?
Amikor meg áttér az emberiség tömegesen a roarevésre onnantól meg a csirke ára zuhanna le.
Ilyen ez a kereskedelem, közgazdaság.
Nekem teljesen jó a csirke-marha-hal.
De persze te ehetsz krumplibogarat, te dógod.
Az emberek 90%-át nem fogod meggyőzni hogy csótányt meg tücsköt egyen.
Egyébként forrást tudnál erről linkelni?
Az ipari csirketenyésztés kb biorobot gyár, hússzüretelő egység. Pontosan kiszámolt értékekkel és helyigénnyel.
Nehezen tudom elképzelni, hogy tücsköket nagyobb sűrűséggel lehet tenyészteni.
#6 egyik ismerősöm haleledel gyárat tervez(ett) nyitni légylárva alapanyagból és neki vannak ehhez átfogó tanulmányai, onnan szedtem az információt, de sajnos azokat nem tudom elküldeni, mert nem publikus tanulmányok.
És minden csak gondolkozás kérdése, szerintem át lehetne idővel alakítani az emberek gondolkodásmódját.
Hát egyen légylárvát akinek 7 anyja van 😃
Oké hogy fehérjeforrás... de miért és milyen áron akarunk fehérjét zabálni? Lehet a gyúróspapit le tudjuk cserélni, de rendes ehető és eladható ételt nem tudunk lárvákból csinálni mert undorító.
Egyébként a szarból is lehet húst készíteni. Volt erről tanulmány. A fekáliában marad rengeteg tápanyag, amit bizonyos módszerekkel át lehet alakítani. Burgerhúst csináltak emberi szarbók 😃
...
Legalábbis remélem nem következik be az, hogy lárvázóba kell vinni a barátnőmet a randira.
Inkább akkor az in vitro hús.
Szerintem évekre vagyunk a vakteszten megkülönböztethetetlen labor vs igazi hústól. Ipari méretekre felskálázva megoldaná ez a gondokat. Inkább mint a lárva meg az emberi szar.
"Nehezen tudom elképzelni, hogy tücsköket nagyobb sűrűséggel lehet tenyészteni."
Nem a sűrűség hanem a hatékonyság számít!
Most csak hasra ütéses példát mondok erre hogy könnyebb legyen elképzelni.
x hektáron megtermesztett 10kg növényi eledelből és 10 liter ivó vízből tudnak előállítani:
- 0.5kg marhahúst
- 1kg sertéshúst
- 2 kg csirkehúst
- 3kg halat
- 5kg szöcskét/kukacot/csigát akármit.
Ilyen egyszerű.
Ezeket le is lehet darálni és úgy felhasználni mint manapság a szóját.
Észre sem veszed miből csinálták!!!
Csak ugyanakkora befektetéssel lényegesen több fehérjéd lett ami nagyon jó eredmény.
Gusztustalan vagy sem ez a jövő, másképpen nem lehet 9-10 milliárd embert táplálni (minőségi étkeztetés mellett).
"Egyébként a szarból is lehet húst készíteni."
Ez így van, mivel az ürülékünk nagy része víz és egy nagy baktériumtömeg, valóban kevés az "igazi" salak benne.
A baktériumok meg gyakorlatilag fehérjéből állnak ami kivonható.
Más kérdés hogy ezt már tényleg senki nem vállalná be!
Illetve nem feltétlenül érné meg a rengeteg tisztítási folymat belefércölése, egyszerűen túl drága eljárás lenne.
De ezt majd a piac és a közgazdaság be fogja 2lőni" árazni úgyis.
Ez tényleg tudományos rovat?
Leírom, hogy tudományos adatok szolgálnak arra, hogy igen, a rovarokból kinyert fehérjeforrás az minden tekintetből jó, emberi szervezetnek is, és feldolgozás szempontjából is. Ezt nem én, hanem doktorit végzett emberek mondják egyetemek által kibocsátott tanulmányokban.
Tudományos rovatban felhozok tudományoa tényeket. Erre le vagyok pontozva 32%-ban. Aztán jönnek a következő válaszok, hogy "jaaaaj fújci rovarok, bleeee", ezek meg 70-90 százalékosak. Senkit sem érdekel tudományos szempontból, hogy nem ízlik, minden csak neveltetés kérdése. Más állatfajok esznek rovarokat, viszont más állat anyatejét mégsem isszák, az ember mégis vedeli a tehéntejet, áruljátok el, hogy akkor a rovarokkal mi a baj azon kívül, hogy nem elfogadott a jelenben ebben a kultúrában. Látom ebben a topikban is esik a színvonal, pedig régen üde folt volt a Tudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!