Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy a lámpa...

Mi lehet az oka, hogy a lámpa csak az én érintésemre nem kapcsol be?

Figyelt kérdés

Ez így nagyon hülyén hangzik elsőre, de nem az egyébként. Ide tettem fel a kérdést, nem a szépség rovatba, mert ott tinik vannak és nem bizto értenek hozzá. Kaptam páromtól egy kozmetikai lámpát (linket mellékelem), amin nincs kapcsoló, szenzoros gomdolom és a talpa körül van a megvilágítás érintős rész, ezt akár ha finoman is megérintik akkor a tükör körüli led világítás bekapcsol, ha megint megérintjük kikapcsol. Ez működik is, csak nem nálam. Először azt próbáltuk, hogy lehet nem jól érintem, de ugyanúgy csináltam mint a párom. Próbáltam többféleképpen, erősebben, finomabban, semmi nem történik. Viszont ha párom megfogja akár a karomat, akár a fülemet (ezt is kipróbáltam) és így érintem az ujjamat hozzá akkor meg bekapcsol, ha elengedi akár a fülem már megint nem történik semmi. Mi lehete az oka?

[link]

2019. dec. 28. 16:34
 1/6 EagleHUN ***** válasza:
78%

Száraz a bőröd és a lábad, ez esetleg kiegészül egy jól szigetelő gumipapuccsal is.

A párodnak lehet bőr papucsa van és izzad a lába.

A rossz földfelé vezetés miatt nem folyik elegendő áram a testeden ahhoz hogy az érzékelő áramkör "átbillenjen" a párod és mások vezetnek annyira hogy ez megtörténjen.

Esetleg széken ültél felhúzott lábakkal?

Próba:

Papucs nélkül padlón állva (szőnyeg nélkül ha lehet) a zoknidat pár csepp vízzel nedvesítve valószínű be fog kapcsolni.

2019. dec. 28. 18:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Padlószónyeg van a szobában, egyiken sem voltunk papucsban, csak zokniban. Én meg felhúzott lábbal és állva is kapcsolgattam.
2019. dec. 28. 19:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk az jó lehet ha vizes zoknival vagy a hideg padlón mezítláb lehessen csak bekapcsolni.
2019. dec. 28. 19:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Működik. A szék földelt.
2019. dec. 28. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Én meg mint a Drakulás filmekben, nem látszom a tükörben.

Abban a pillanatban, hogy a párom megfogja a vállamat, vagy a fülemet és a tükör elé rángat, akkor azonnal látszom benne.

:)

2019. dec. 28. 23:57
 6/6 EagleHUN ***** válasza:
100%

"Működik. A szék földelt."

Nem szigeteltet szerettél volna írni?

Vagy épp az volt a megoldás hogy székre ültél és az vezetett a föld felé? Csodálkoznék...

2019. dec. 29. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!