Miért csillognak távolról a lámpák?
Figyelt kérdés
Ha sötétbe nagyon messze elnézek akkor látom, hogy minden egyes lámpa máshogy vagyis más ütembe látom őket fényleni, olyan mintha mozognának.
De csak nagyon távolról lehet ezt észrevenni.
Valaki tudja, hogy ez miért van?
2019. márc. 21. 20:12
1/3 anonim válasza:
Én is észrevettem már. Biztos, hogy nagy hülyeséget fogok mondani, de én arra jutottam, hogy az áram miatt.
2/3 anonim válasza:
#1 vagyok. "A levegő vibrál, fúj a szél, hidegebb/melegebb légrétegek érintkeznek, és ezek határán megtörik a fény. Emiatt vibrálnak a távoli lámpák, sőt, a csillagok is :)"
Szóval nem az áram miatt, végülis akkor közelről is látni lehetne...:D
3/3 anonim válasza:
Igen, a levegő miatt. Amely a lámpa és a szemed közötti térben meglehetősen bizonytalanul és és össze vissza mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!