Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok? És mi az oka?...

Mit gondoltok? És mi az oka? Légy az autóban. (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Adott egy légy az autóban. Az autó tegyük fel közúton halad 70 km/h sebességgel. A légynek is ennyivel kellene repülnie, hogy ne csapódjon neki a hátsó üvegnek, vagy elég, ha a kocsi légterében "lebeg"?
2010. júl. 20. 14:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Szerinted? Vagy ha az autó 200 km/h-val halad, akkor ennyivel kell repüljön a légy is ?

Gondolkozz már picit mielőtt butaságod kérdezel :P

2010. júl. 20. 14:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Az oké, hogy nem tud annyival, ne nézz hülyének...

Sokra nem mentem a válaszoddal.

2010. júl. 20. 14:27
 3/13 anonim ***** válasza:
42%

Mégis mit vártál? Az ember is kering a Földdel együtt a Nap körül közel 30km/s sebességgel. Nincs ez másként a léggyel és az autóval sem. Komolyan nem értem mi a problémád ...

maci

2010. júl. 20. 14:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
a zárt kocsiban nem mozog a leegő ezért a légynek sem kell erölködnie
2010. júl. 20. 14:33
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Azt hiszem, ha a kérdező a megfelelő ismeretek birtokában lenne, nem tette volna fel a kérdését. De azt nem hiszem, hogy a hiányos ismeretek pótlására a kioktatás, a lekezelés lenne a megfelelő módszer.

Bocs az off válaszért.

DeeDee

2010. júl. 20. 17:14
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A légynek a környezetéhez képest kell mozognia. Hozzá képest az autó áll és egy zárt tér, tehát a légy szabadon repülhet vagy szaladgálhat benne, függetlenül az autó sebességétöl (ha a tehetetlenséget elhanyagoljuk).

Ha viszont egy kabrióban van a légy akkor nehezebb dolga van: ez már nyitott kocsi, tehát amint a légy felröppen és elkapja a kocsi felett húzó légáramlat, akkor bizony azonnal az erös menetszéllel kell szembenéznie.

2010. júl. 20. 17:43
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Teljesen igazad van DeeDee, én meg mondjuk főzni nem tudok :)

Bocsánatot kérek Tőled, kérdező ....

maci

2010. júl. 20. 17:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Volt már egy ilyen kérdés nem rég, csak ott busz meg méh volt.
2010. júl. 20. 19:04
 9/13 anonim ***** válasza:

No, akkor eggyel több közös pont: a főzés nekem sem erősségem. Az eredményének elbírálása annál inkább. :-)

DeeDee

2010. júl. 20. 19:05
 10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. júl. 20. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!