Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A fával, vagy a földgázzal...

A fával, vagy a földgázzal való fűtéssel kerül több szén-dioxid a levegőbe?

Figyelt kérdés

2019. dec. 4. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

[link]

Utolsó oszlopot nézd, Specific CO2 emission (amount of energy basis). Metán: 0.18 kgCO2/kWh, fa: 0.41 kgCO2/kWh.

2019. dec. 4. 10:39
 2/5 9398484 válasza:
0%
nem számít egy nap úgy is meghalunk
2019. dec. 4. 12:54
 3/5 Bereczk Jénos ***** válasza:
34%

A kérdés már nem csak az, hogy fával hogyan fűtsünk, hanem ott van a földgáz, mint mindég egy másik fűtési mód, talán azért mert már valakik sejtik, a fával fűtés úgysem megy, legyen tartalék energia forrás!!!!!

Ismerek olyat aki már az ötödik fűtési módon is túl van, egyik sem jött be!!

Nézzük, hogyan tüzeljünk, vagy FŰTSÜNK fával, gondolom sokakat felidegesítek, akik a környezetszennyezést a fával szeretnék megoldani!!!!!

A FA (növényi eredetű fűtőanyag!) ENERGIA HORDOZÓ, tehát ELÉGETNI "HALÁLOSAN" felesleges!!! Energiáját a szén biztosítaná, ha a CO-t, mint veszélyes anyagot, nem engednénk ki a kéményen, persze az sem jó ha visszajön és megöl egy családot és az sem oké, ha kéménytüzet okoz, és

leégeti a házat, legjobban úgy tudnánk szabadulni tőle, ha a kazánon belül FŰTENÉNK vele!!!! Azonban ehhez megfelelő kazán kellene, ami egyesek szerint van, legalább is reklám szintjén, mint VEGYES TÜZELÉSŰ kazán, tehát nem FŰTŐ, mert "bármi elégethető benne"!!!!! Aztán kiderül a bármi, lehet FA, vagy fának APRÍTÉKA, vagy fából BRIKETT, vagy fából PELLET, vagy bármilyen mezőgazdasági eredetű anyag, szalma, kukoricaszár, vagy maga a kukorica, tüzi-fűz, ami az erőműnek sem kellett, de ide írhatom a száraz tehéntrágyát is, ha még van tehén? (mezőgazdasági könyv szerint, a traktor ilyen végtermékkel nem rendelkezik!!!)

Már a fa tüzelésre előkészítése is komoly feladat, nem ecsetelem miért.

Kezdjünk el tüzelni, berakunk fát a kazánba (vegyes tüzelésű!!), alulról begyújtjuk, majd álomszép vörös lángnyelvekkel, megpakoljuk a hideg vízzsákokat korommal, innentől nagy melegedést már ne várjunk, amikor a kémény is megtelik, jöhet a kéményseprő, ha nem siet akkor a tűzoltó!!!!

A kazánban a következő folyamat játszódik le, van némi víztartalma a fának, van a levegőnek is, így a fa ha akar meggyullad, vagy csak némi

(FÜSTÖT!!(?) enged ki magából, amitől a laikus újra megpróbálja begyújtani, ha ez a művelet sikeres, vele már többet nem találkozunk!!!!

Másik eset, ha a fa kellően száraz, a rögtön fejlődő 'elsődleges gáz'

lángra kap és hamarosan elég! Innen már egyszerű a dolog, addig kell rakni a fát, amíg eléri az égés felett a 300°C-ot, mert a szénburok ettől nyílik meg, de hogy meggyulladjon a HIDROGÉN, kell a gyújtóláng, ami ha későn

következik be, a kazán akár 300 métert is repülhet, ráadásul nem az ajtón távozik! (a többit bízzuk a kőművesre, illetve az örökösökre!!!)

Hogyan kerülhetjük el ezeket a hibákat? Ha apróra vágott fával rakunk gyors tüzet, hogy a gázok lehetőleg égjenek el, ehhez kell a nagy huzat(?)

A nagy huzat, biztosítja az oxigént, aztán mégis panaszkodnak, hogy lassú a melegedés!!! A huzat két gázból áll: OXIGÉNBŐL és NITROGÉNBŐL! Az első

táplálja az égést, a másik elszipkázza az oxigént HŰTI a tüzet!!! (Erre

mondják a vizes fa nehezen ég!!!)

De itt még nem állt meg a fejlődés, mert ventilátorral gyorsítható az égés, ami esetleg csökkenti a veszélyt, persze ez még nem biztosíték arra,

korom ne legyen, ezért még egy ventilátort tesznek, ez a füstöt és a kormot tolja ki, bár ez inkább ront a helyzeten, de mint mondtam az elején, ha abban segít, hogy ne robbanjon, már megéri, csak sokkal több tüzelő fog fogyni!!!! (Kit érdekel?)

Sokakat biztosan, van az automata pellet kazán, ami nem olcsó, néha nem is jó, de lesz ez még rosszabb is, főleg akkor ha már nincs fa a tüzépeken, mert az erőműben erdei m3-ben ELTÜZELHETŐ, mert ott a FÜSTÖT SZŰRIK!!!!!!

Tudom sokan legyintenek, már azt is mondták, hogy marha vagyok, neki írtam egy szép cikket a szarvasmarháról, hátha szélesedik a látóköre, de ezt elolvasásra csak annak ajánlom, aki még várományosa a TV2-n reggel elhangzó hírnek, hogy hány ház égett le és hányan haltak meg!!!!!!!!!

2023. febr. 9. 06:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Uram, nagyon köszönjük a tanácsait, de ez itt a pszichiátria.
2023. febr. 9. 20:07
 5/5 Bereczk Jénos ***** válasza:

Igen, tisztában vagyok vele, és azzal is hogy engem is hülyének néznek, de ha csak egy emberen is segítek, nekem már az is öröm, ami MA nem természetes!!!!!! Most tartok a harmadik embernél, már javult a fűtése, Ő azt mondta, "milyen igazam volt"!!!!! Sajnos ez ilyen pálya, én sokat nem várok!!! Matek órán helyettesítettem nyolcadikban, egyszer-egyeztünk, hogy ne terheljem túl a 'tanulókat', odáig jutottunk a 8+8=?, az ujjain kiszámolta a nyolcat, nem tudott tovább lépni és azt mondta "leszarom!"

Ez normális????

Még volt idő az órából, elmondtam a busz menetrend működését, persze ez sem érdekelt senkit, majd három év múlva visszajött egy óvónő hozzám és

megköszönte, mert mennyi hasznát vette a főiskolán! Vagy amikor elmondtam a fényképésznek, hogyan szűrje a színeket, majd megköszönte, vagy a matek tanárnak, honnan tudja meg, hogyan kell a köbgyököt kiszámolni, vagy a postás-kézbesítőnek, meg a nagybőgősnek, hogyan kell egy 3000m3-es medencét kifertőtleníteni, de sorolhatnám, mennyire néztek hülyének, a feleségem is, aki jött velem munkahelyet keresni, ahol a csúcs 13,50 volt én meg 20Ft kértem!! Úgy döntöttek, 19-et adnak három hónap próbaidővel! Egy hét múlva meg volt a 20Ft!!! Az anyósom azt mondta ez lehetetlen, még csak egy hete vagyok ott, de mama a kedd, szerda, csütörtök a hétfő

'hónapjai', ma meg péntek van!!!! "bolond vagy"!!! Tudom büszke vagyok rá!!!!

2023. febr. 10. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!