A nyugati horizonton éjszaka és hajnalban is látható egy nagyobb vibráló fényes "csillag"! Tipp?
Nyáron is ott látható,minimális különbséggel az év többi évszakához képest. Nagyon a horizonton van.. én is csak akkor látom amikor településen kívül vagyok a semmi közepén egy réten vagy egy dombtetőn!
A Vénuszra is gondoltam,de az reggelenként keleten bukkan fel "állítólag"!
Nyáron picit a nyugati horizonttól nagyon kicsit még délnyugati irányba virít..
Így most ahogy láttam éjszaka és hajnalban,inkább már csak nyugat! És mindig egyedüli nagyobb csillag.
Hát nem tudom.. picit azért mozog,mert nyáron ahogy írtam is délre mozgott.Nem mindig ugyanott van..néha fentebb is van a horizonttól,de körülötte akkor sincs semmi. de a nyugati pozíció az fix!
Azt kéne kisakkozni,hogy kisebb mozgástérrel milyen csillag,égitest van mindig az éjszakai,hajnali nyugati égbolton!
"Azt írja a kérdező, hogy mindig ott van"
Erre írtam, hogy akkor nem csillag. És erre írta, hogy néha máshol van. Na most akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!