Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek helyes az elméletem?

Szerintetek helyes az elméletem?

Figyelt kérdés

Az elmúlt két napban nem járt máson az eszem, mint hogy mi lehet a feketelyuk? Több oldalon is jártam, s utána néztem hogy megbizonyosodjak arról hogy nem mondok teljes hülyeséget.

Amit mi gravitációnak hívunk és érzékelünk, az valójában nem más, mint a téridő meggörbülése, a nagy tömeggel rendelkező objektumok körül.

Fekete lyuk keletkezik akkor, ha egy véges tömeg a gravitációs összeomlásnak nevezett folyamat során egy kritikus értéknél kisebb térfogatba tömörül össze.

Ekkor az anyag összehúzódását okozó gravitációs erő minden más anyagi erőnél nagyobb lesz, s az anyag egyetlen pontba húzódik össze.

Ebben a pontban egyes kutatók szerint bizonyos fizikai mennyiségek (sűrűség, téridőgörbület) végtelenné válnak.

Tehát ezek szerint a feketelyuk nem lehet más mint egy pont az univerzumban ahol a téridő teljesen meggörbült.

Szóval az elméletem hogy a szingularitás nem más, mint a teljesen meggörbült tér, tehát a tér és az idő helyet cserél ott egymással. Ha ez így van akkor a térben történő szabad mozgás lehetetlenné válik, s helyette az időben fogsz mozogni.

17/F

2019. nov. 27. 21:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"az anyag egyetlen pontba húzódik össze"

Ez valószínűleg nem stimmel, mivel a világunkban a legkisebb méret a Planck-méret, és így semmilyen erő nem lesz végtelen.

"a szingularitás nem más, mint a teljesen meggörbült tér, tehát a tér és az idő helyet cserél ott egymással."

Ez úgy mégis, miből következik nálad?

És mi bizonyítja?

"Ha ez így van akkor a térben történő szabad mozgás lehetetlenné válik, s helyette az időben fogsz mozogni."

Jelenleg a térben ÉS az időben is mozogsz. Méghozzá úgy, hogy mindig fénysebességgel haladsz. Ha a térben állsz, akkor az időben haladsz fénysebességgel - ha a térben elkezdesz mozogni, akkor az időbeli sebességed lassul.

Ennek pontosan hogy néz ki a fordítottja?

2019. nov. 28. 08:27
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolod:

[link]

Egyébként meg részletesebben ha érdekel akkor ajánlom Dávid Gyula előadásait melyekről felvétel készült, online megnézhetőek.

2019. nov. 28. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!