Léteznek démonok? Létezik a mi világunk mellett, mögött egy szellemi világ ahol démonok, jó és rossz akaratú szellemek és egyéb lények élnek?
Szia kedves kérdező!
Tudom furán hangzik amit most mondani fogok démonok nem léteznek ez tény de szellemvilág az van csak van aki hisz benne van aki nem én hiszek a szellemek létezésében és nem csak a vallásomból kifolyólag hanem abból is hogy éltem már át nem egyszer ilyen dolgot tudom hogy most sokan bolondnak fognak nézni de nem izgat mert aki esetleg azt mondja hogy nem vagyok komplett annak is átkellet volna élni ugyan azt amit én átéltem
egyszóval és röviden démon az nincs de szellemek vannak ha nem hiszed kérdez meg egy papot az megadja a választ!!!
A Biblia szerint léteznek démonok, ezek azok a "bukott angyalok", akik Sátán mellé álltak az Isten elleni lázadásban. Róluk beszél a Mózes I. Könyve 6. fejezet (az özönvíz előtti rész), amikor még angyalokként lejöttek a földre, elhagyták az égi lakhelyüket, emberi testet vettek fel, és jól kiélték magukat. Amikor rájöttek, hogy Isten az özönvízzel el fogja pusztítani az egész világot, levetették a földi testüket, és visszamentek az égbe. Ahogy elhagyták az égi világot, démonokká váltak, mert azt a helyes, számukra kijelölt funkciót is elhagyták, amit nekik szánt Isten. Az angyalok nem emberek. Az, hogy Isten megengedte nekik, hogy emberi testet vegyenek fel, nem jelenti azt, hogy vissza is kell azzal élni. Ők tökéletes szellemi teremtmények voltak, ezért tudniuk kellett, hol a helyük. Mivel nem tartották meg azt amit, Isten nekik szánt, elhagyták égi lakhelyüket, démonokká, vagyis lázadókká váltak.
A démonoknak tilos most már emberi testet ölteniük, de mivel tudják milyen vágyaik vannak az embereknek, tudják milyen embernek lenni, tudják befolyásolni az energiamezőn keresztül az embereket.
Ez a bibliai magyarázat.
Megkérdeztem erről a témáról egyszer egy pszichiátert, aki azt mondta, hogy a nagykönyv szerint nincsenek démonok, mivel aki démonokkal társalog, azt a tudomány (nagykönyv) bolondnak, elmebetegnek titulálja.
Mivel, azonban vannak természetfölötti, rajtunk kívülálló lények, ezért ő személy szerint nem zárta ki a létezésüket. Azt mondta, hogy lehetnek szellemi lények, akik az embereket befolyásolják. De természetesen ezt a tudomány nem támasztja alá.
Ha jól belegondolunk a tudomány soha nem támasztotta alá Isten létezését sem, mégis a tudomány elfogadhatóbb a mai racionális világban, mint a teremtésben való hit.
Viszont érdekes elgondolkodni azon, hogy amíg a tudomány azt gondolta és támogatta, hogy a föld lapos, és elefántok tartják, valamint, hogy a föld lapos, ezért a hajók egyszer csak leesnek róla, addig a Biblia a Jób könyvénél a Föld kerekségéről beszél, Ésaiásnál, pedig arról, hogy a Föld a semmiség fölött függ. Honnan tudta volna egy egyszerű földi, tanulatlan ember ezeket a bölcsességeket, hogy ha távcső sem volt - akkor még Galilei sem született meg - ha csak nem tényleg Isten ihlette volna? Később, pedig aki azt az elméletet támogatta, hogy a föld kerek és a semmiség fölött függ, a tudomány elítélte, és eretneknek titulálta, pedig az volt az igazság.
Mindegy. A lényeg: nagykönyv szerint nincsenek démonok, szellemi lényeg. A Biblia szerint léteznek.
Elözö válaszolónak: "Később, pedig aki azt az elméletet támogatta, hogy a föld kerek és a semmiség fölött függ, a tudomány elítélte, és eretneknek titulálta, pedig az volt az igazság."
Javits ki ha tévedek, de azt hiszem nem a tudomány itélte el öket, és titulálta eretneknek hanem az egyház...
A föld laposságáról pedig csak annyit,hogy az effajta középkori állitások nem tapasztalati, kisérleti, mérési eredményeken alapultak, hanem valaki a hasára vágott és hirtelen ez lett az igaz.
A mai tudomány igyekszik bizonyitani is azt amit állit, ebben különbözik a középkori "tudományoktól".
Kedves kételkedők!
Attól, hogy nem látunk valamit még létezhet (gondolj csak pl. a levegőre)...látjuk? Nem...de van ugye? Szóval valami, valamik vannak és bár nemtudom mik, kik ők, esetleg szellemek, démonok, ufók stb. de élnek mellettünk (más) lények!
Aki nem hiszi járjon utána! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!