Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A qr kód olvasását meg lehet...

A qr kód olvasását meg lehet tanulni?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre hogy a braille-íráshoz hasonló. Ember találta ki ember képes olvasni. Van abc amit megtanulhatnék?

2019. nov. 20. 08:52
 1/7 2*Sü ***** válasza:
100%
Nehéz lenne megtanulni, bár talán nem lehetetlen. A QR-kód azért némileg komplexebb, mint egy sima vonalkód. (Eleve van 40-féle alváltozata.) Egy vonalkódot könnyebb megtanulni olvasni, mégsem tudok olyan elvetemült ismerősömről - pedig van néhány potenciális jelölt, aki mondjuk a pi-t tudja fejből 100+n számjegy pontossággal - aki ténylegesen megtanulta volna.
2019. nov. 20. 09:36
 2/7 Wadmalac ***** válasza:
90%

A QR-kódból a benne eltárolt bináris vagy hexadecimális kódot tudod kiolvasni.

Ezt visszafordítani karakterekre még egy fordítási lépés.

Ez azért fejben nem hiszem, hogy bárkinek menne.

Bár vannak köztünk olyan emberek, akik hasonló szuperképességekkel rendelkeznek.

[link]

2019. nov. 20. 10:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul az egyes kis jelek vagy jelcsoportok nem is biztos, hogy egyértelműen meghatározzák az egyes bájtokat vagy karaktereket. Az EAN13-ban pl. van egy számjegy (az első, ha jól emlékszem), aminek nincsenek külön saját csíkjai, hanem a többit módosítja olyan módon, hogy visszafejthető a teljes számsor.

Biztos meg lehet tanulni, de nehéz lenne "röptében" olvasni. Inkább papír, ceruza, és komótos visszafejtés.

2019. nov. 20. 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
2019. nov. 20. 12:08
 5/7 anonim ***** válasza:
31%
Nem.
2019. nov. 20. 14:11
 6/7 EagleHUN ***** válasza:

Kérdésre: Nem mert annyira összetett hogy a legjobb képességű embernek sem menne.

(Aztán most ennek a kijelentésnek a hatására biztos jön valaki aki azt mondja "Fogd meg a söröm".)

A sima vonalkód viszont nem lehetetlen.

Mondjuk én a fordítottját csináltam meg. :D

Rajzoltam vonalkódot.

Azt kell tudni róla hogy nem maga a vonal hanem a vonalak köze azaz a szünet az információ hordozó, illetve hogy az elején végén lezáró karakter is van.

Ha van mintád vagy egy asci - vonalkód ÁBC -d akkor simán lerajzolható bármi kis gyakorlással.

Nekem működött kiírtam tollal fehér papírra vonalkóddal a nevem és bescanneltem, simán becsippant. :D

2019. nov. 20. 20:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

off:

"nem maga a vonal hanem a vonalak köze azaz a szünet az információ hordozó"

EAN13-nál biztosan nem. Egy "csík" kontraszthatártól kontraszthatárig tart, szinte mindegy, hogy milyen két színnel, csak kontrasztos legyen. Pl. a fekete és fehér csíkok egyenértékűek. Én is végigjátszottam annak idején (internet nélkül), szoftvert is írtam rá, nyomtattam, és gond nélkül működött.

on:

Egyébként aránylag tömören le lehet írni, tehát nem ördöngösség, de van benne pár olyan csavar, ami miatt nagyon nehéz csak úgy olvasni. (Egy szavant-szindrómásnak talán nem okozna gondot.) Ehhez képest a QR-kód részleteit nem ismerem, csak arra utalok, hogy nem biztos, hogy annyira "emberbarát", mint a braille-írás.

2019. nov. 21. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!