Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az emlékein...

Miért van az, hogy az emlékeinkben "látjuk magunkat"?

Figyelt kérdés
Miért nem azt látjuk, amit a szemünkel látunk?
2010. júl. 18. 04:25
 1/6 anonim ***** válasza:
jé-... igen, ez egy jó kérdés
2010. júl. 18. 06:59
 2/6 anonim ***** válasza:
nem mindenki latja magat az emlekeiben. vannak akik igen, masok nem. egyesek azt latjak az emlekeikben, amit akkor lattak, amikor megtortent. aki kepes kivulrol szemlelni a tortenteket, az emlekezes egy magasabb szintjet eli meg. valamelyik filmben hoografikus memorianak neveztek. nem tudom, hogy ez-e a neve a valosagba, de nekemtetszik. ez a "holografikus" memoria:)
2010. júl. 18. 10:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért van ez, mert nem fotó/kamera az agyad, nem a konkrét képet tárolja le, hanem az élményt. Amit utólag meg tudsz vizualizálni magadnak akármilyen szögből és pontból.
2010. júl. 18. 11:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez nekem új, még sose láttam magam az emlékeimben. Csak arra emlékszem amit láttam.
2010. júl. 18. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Pont ma olvastam egy cikket a testen kívüli élményekről, itt egy tudományos, lehetséges magyarázat:

[link]

2010. júl. 18. 14:38
 6/6 anonim ***** válasza:
A 3.-ik válaszolónál a megfejtés. Az agy nem kamera. Nem jegyzi meg pontosan az eseményeket, vagy ha mégis akkor csak egyes képeket. Mikor emlékszel valamilyen emlékre, akkor az agyad újra megteremti az eltárolt informáciokból, és amire nem emlékszel (teszem azt mondjuk egy ház ablakainak a számára) azt helyettesíti egy olyan ház képével, amit esetleg láttál és megjegyeztél. Érdekes dolgok ezek. :)
2010. júl. 19. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!