Most hogy is van ez a tükrökkel? Azt olvastam, hogy hogy
nem úgy nézünk ki a valóságban, ahogy a tükörben
látjuk magunkat.
Figyelt kérdés
Ugyanakkor azt is olvastam ( meg tudom is ) hogy sokaknak nem jó a fényképarca... szóval az emberek honnan tudják h h néznek ki?:D szóval egy idegen hogy lát minket? összerakja az arcunkat oldalról meg szemből is vagy nem tudom:D mindegy aki tudja, írjon, ha van kérdés, vagy nemérthetően fogalmaztam, kérdezzetek és megpróbálom egyértelműsíteni
2009. ápr. 17. 19:57
1/6 anonim válasza:
A fénykép alapján láthatod magad.
2009. ápr. 17. 20:26
2/6 anonim válasza:
én csak azt tudom, hogy fényképen gázul mutatok viszont tükörben egész normálisan:D remélem az életben a tükörre hasonlítok. A fénykép valszeg azért torzít, mert ugye egy pontból van fotózva az ember, míg pl az agy 2 oldalról (kis eltéréssel) látja a fejed, így lesz egy térhatása, ami sokat javíthat/ronthat a helyzeten. A tükör meg szerintem egy köztes állapot, mert végülis 1 sík képed van, viszont mégis 2 oldalról látjuk benne magunkat.
2009. ápr. 17. 20:26
3/6 anonim válasza:
A tükörben fordítva látod magad.
Ha a hajad jobb oldalt van elválasztva, akkor látod, hogy a tükörben lévő embernek bal oldalt van a választék. A tükörben lévő képedet látod sokszor azért gondolod, hogy ez a "normális" . Fényképen az igazi arcodat látod, ahogy mások látbak. Ez neked szokatlan, ezt látod ritkábban (kivéve, ha tvbemondó vagy) ezért ez furcsának tűnik. De ez az, ahogy a többi ember lát.
2009. ápr. 17. 20:54
4/6 anonim válasza:
A tükör térbeli képet ad rólad, ha jó minőség és nem koszos, akkor mintha ott állnál magaddal szemben, megtükrözve (felcserélődnek az oldalak ugye). Az egyetlen hátránya, hogy egy tükörrel nem tudod magad rendesen oldalról megnézni (vagy hátulról), két tükörrel pedig sérülhet a térhatás.
A fénykép egy három dimenziós ojjektum síkra képezése, ami szükségképpen torzít.
2009. ápr. 20. 16:36
5/6 anonim válasza:
Inkább egy full sík tükörnek hiszek,meg a csendes víztükörnek ami természetes, mint egy összebuherált franc tudja milyen minőségű fényképezőgépnek vagy kamerának.De a tükör hogy a valóságot mutatja z bizonyítható,ha van másik ember is a környezetedben, oda áll melléd,láthatod benne ,hogy ugyanaz mint ahogy látod.Akkor te is ugyanaz vagy mint amit látsz benne.Ez logikus tény.
2010. okt. 2. 09:40
6/6 anonim válasza:
Ez nem logikus tény. Miért következne az egyik a másikból? Köznapi logikával következik persze, de a köznapi logikában ez alapdolog. Logikailag semmi sem támasztja alá, hogy ha ő ugyanúgy néz ki akkor én is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!