Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mitől függ, hogy valaki jó e...

Mitől függ, hogy valaki jó e matekból?

Figyelt kérdés
Ez veleszületett dolog, vagy tanulható? Mindig borzasztó voltam belőle. Rosszak voltak a tanárok, untam, nem érdekelt. Kettesekkel csináltam a gimnáziumot, mert a legtöbb magántanár is olyan volt, hogy hiába jártam pénzkidobás, de mentem mert küldtek. Érettségire úgy mentem, hogy nem volt meg a kettes, és kértem a tanárt had bukjak inkább az érettségin, mint év végén. Mondta neki rendben van. Ezután felkerestem egy magántanárt, aki tudtam, hogy jó. 3 alkalommal voltam, úgy mentem oda elsőre, hogy szó szerint semmit nem tudtam a négy évből, hálából nem buktattak meg, és 79 százalékkal érettségiztem, ami ugye az egy pont híján ötös. Marha nagy balhé volt utána persze, senki nem hitte el, mindenki azt hitte csaltam a korosztályomból, a tanáraimat meg az igazgató behívatta, hogy ezt nem hiszi el (első három évben ő volt a matektanár, tudta, hogy akkor is meg most is milyenek voltak a jegyeim). Persze nem csaltam, és semmi nem lett ezekből. Ez lett az eredmény, 3 tényleg odakoncentrált, intenzív matekórának. Szerintetek, ezt tovább tudnám fejleszteni olyan szintre, hogy közgázt tanulhassak vagy szimplán a 2018/9es év matekja ennyire könnyű volt és mázlim volt? Érdekel a pénz világa, főleg a tőzsde,és most gondolkodom, hogy esetleg ilyen irányba érdemes e mennem. Szerintetek hagyjam, vagy érdemes megpróbálni?

2019. okt. 24. 23:01
1 2
 11/12 supra01 ***** válasza:
58%
Én elhiszem, hogy nem vicceltél. Ha megnézed, azt írtam, hogy az lehetetlen, hogy egy elégtelen tudású embert nem lehet három alkalommal felkésziteni. A te tudásod nem elégtelen volt, hanem jó, ezért tudtál jó eredményt elérni. Az is igaz, hogy a legutobbi matek érettségi elsö részének nagy százalékát józan paraszti ésszel ki lehetett logikázni, sok matek nem kellett hozzá. Erre irtam, hogy a feladatsortól is függ.
2019. okt. 27. 07:41
 12/12 anonim ***** válasza:
Tőzsdézéshez nem kell közgáz se nagy matektudás.
2019. okt. 29. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!