Szerinted a pszichológia tudomány?
Én pszichológus hallgató vagyok, de hónapról -hónapra, évről-évre egyre szkeptikusabb, hogy hova lyukadunk ki. Merthogy sehova. Történelem, statisztika, angol. Ennyit tanultunk eddig. Az eszközök, amik közül választani lehet, 80%-ban spiritualitást tartalmaznak, amit elvből elutasítok, mert nem szeretem a woodoo-t. A kognitív terápiáról meg mást sem olvasok, mint felszíni, átmeneti megoldás, gyengébb esetekre.
Akkor mi az igazság? Menthetetlenek vagyunk és a pszichológia nem tudomány, csak igyekeznek annak feltűntetni?
A pszichológia egy empirikus tudomány. Az egy más kérdés, hogy hol tanulod és milyen szinten.
- "Az eszközök, amik közül választani lehet, 80%-ban spiritualitást tartalmaznak"
Tudnál írni pár példát?
Igen, tudomány.
Jelenleg még elég fiatal, ezért még nem túl kiforrott, és szegényes az eszköztára is.
Attól még tudomány, mert tudományos módszereket használ.
#3 vagyok, 0%-ot kaptam.
Gondolom akkor valaki tud olyan definíciót, amiben egyetért a teljes tudományos társadalom. Megtudhatnám?
Mert amikor én egyetemre jártam még így tanították, ahogy mondtam. Ha azóta van változás valaki világitson fel.
Létezik, már nagyon régóta.
Mint említettem: tudomány az, amelyik 𝐜𝐬𝐚𝐤 tudományos módszereket használ.
Kicsit bővebben: a BIZONYÍTÁSHOZ, ellenőrzéshez használ tudományos módszereket.
Ahhoz, hogy rájöjjön dolgokra, nem kötelező a tudományos módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!