Mit láthattam az éjszakai égbolton? Műhold esetleg?
Tegnap este kb. fél 11-kor hazafelé tartva megpillantottam egy apró ám fényes, villogó pontot az égbolton. Először nem tulajdonítottam neki jelentőséget, hisz azt hittem, egy távoli csillag, és csak a légkör miatt láttam zavarosnak (külvárosi terület), esetleg felhőfoszlány. Ezután feltűnt, hogy ciklikusan változik, egész pontosan 7 másodpercenként (10 perces gyalogút volt haza, volt időm megfigyelni) villant fel.
Később az is feltűnt, hogy a többi csillaghoz viszonyítva változtatta a pozícióját, a pályáján haladt, viszont abban a 10 percben, amíg volt lehetőségem megfigyelni, nagyon kis távolságot tett meg.
Repülők, egyéb légi járművek egyértelműen kizárhatóak, hisz 10 percen keresztül minimális volt a megtett út, illetve a hangja sem ért el hozzám. Az egyetlen tippem a műhold, de annak is túl lassú igazából. Lehetséges?
Elvileg lehetséges, hogy egy nagyon magas pályán (ezért lassabban és még lassabbnak látszóan) járó műholdat láttál, csak akkor annak nagyon erős fényvisszaverő-képességűnek kellett lenne, mert a magas pálya azt is jelenti, hogy nagyon távol volt.
Elég valószínűtlen a kivilágított magaslégköri léggömb, de nem kizárható.
Még elgondolkodnék azon is, USA leállt-e tényleg az U-2 repülésekkel.
Hármas tipp: X37B.
Most épp szaladok el itthonról, de ezeknek mindenképp utánaolvasok, köszönöm!
Emlékszem régen (ennek már több éve), nézegettem egy weboldalt, ahol a műholdak voltak követhetőek, esetleg láthatnám ezt ismét? Tud valaki egy címet?
Van sok iylen oldal. Példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!