Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az esőerdőtüzeknél nagy...

Az esőerdőtüzeknél nagy mennyiségű metán kerül a levegőbe a széndioxid mellett. De mégis hogyan?

Figyelt kérdés

Azt hittem, hogy csak széndioxid keletkezik, amit még a környezet tolerálni később. De a metán az hogy, miből?

[link]

„ A tüzek egyenesen az amazóniai esőerdők felé égnek ez, amely felszabadítja a fákban lévő szenet. A szén ezután széndioxid vagy metán formájában jut a légkörbe, ahol hozzájárul az éghajlatváltozást okozó üvegházhatású gázokhoz, amitől a bolygónk melegebbé, és szárazabbá válik.”- mondja Dr. Doug Morton, a NASA tudósa

2019. szept. 2. 07:57
 1/1 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az égésnél szerintem nem nagyon, de a természetes korhadásnál sok metán szabadul fel.

A tűznek is lehat nagy metánkeltő hatása, a tűz miatt elpusztult de nem 100%-ban elégett növényzet bomlása révén.

Meg nem tudom, mennyire növeli a metánkibocsátást a leégett fák árnyékolásának eltűnése a talajról, lápról, mocsárról.

2019. szept. 2. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!