Mi adja a túlfőzött kemény tojás kékes-zöldes színét a sárgája körül?
Figyelt kérdés
Milyen reakció zajlik le, tán rézhez és savas közeghez lehet köze? Csak egy kósza gondolat volt, ezért ne harapjátok le a fejem. :-)2019. jún. 8. 03:42
2/4 anonim válasza:
szerintem valami kénes cucc, nem véletlen olyan a szaga, meg olyanokat fingunk utána, de, hogy az önmagában hogy kerül oda fingom sincs
3/4 anonim válasza:
A fehérjében lévő hidrogén-szulfid, és a sárgájában található vas reakciója által jön létre a tojás sárgájának a határán a vas-szulfid, aminek a túlfőtt tojás sárgája a színét köszönheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!