Titeket nem bosszant, hogy a robotok még semmilyen szinten sem részei az átlag ember életének?
"Olyan robotokat szeretnék, amike megcsinálják heylettem a házimunkát és/vagy helyettem dolgoznak nekem."
A felsorolt robotok jó része pontosan ezt csinálja. A mosógép például pont helyetted mos. A gyárban a robotok helyetted végzik az összeszerelést, neked csak kezelned kell őket.
12-es:
Esetleg csecsemő/gyerek/fogyatékos/idős gondozás.
Bár ott azért elég nagy felelőssége lenne bármilyen gyártónak...
Pl azért halna meg egy koraszülött, mert a robot dajka tévedett, vagy azért hal meg egy beteg mert a robot nővér tévedett...
"Esetleg csecsemő/gyerek/fogyatékos/idős gondozás."
https://www.youtube.com/watch?v=5UrtyjlYMgo
https://www.youtube.com/watch?v=dCfW3UO6O0w
50-100 év...
30 éven belül talán lesznek Atlas szerű segítő robotok, elterjedve...
Köszi Wadmalac, egyszerre borzongok a technika nagyságától és a világ szomorúságától.
Instant zöld kéz
Konyhai robotgépek, intelligens mosó- illetve mosógép, robotporszívó, mi kell még?
Két lábon járó, humanoid robotszolga?
"Olyan robotokat szeretnék, amike megcsinálják heylettem a házimunkát és/vagy helyettem dolgoznak nekem"
Akkor vegyél egy házat, és add ki, az albérlő akkor helyetted fog dolgozni.
"Olyan robotokat szeretnék, amike megcsinálják heylettem a házimunkát és/vagy helyettem dolgoznak nekem"
Egy olyan robot, ami MINDEN házi munkát el tudna végezni, tényleg nagyon hasonlóan kéne, hogy kinézzen, mint egy ember.
És olyan manuális képességekkel is kell hogy rendelkezzen.
Az egy nagyon bonyolult dolog!
Egy feladatra sokkal könnyebben lehet olyan céleszközt csinálni, ami az emberi kéznél alkalmasabb, de az emberi kéz univerzális képessége már csak közelíthető.
Legalábbis jelenleg.
És a komplett emberi testmozgás még ezt megfejeli.
Az összes házi emberi tevékenységet kiváltani képes humanoid borzalmas bonyolult és ennek megfelelően költséges eszköz lesz.
Még nagyon sokáig a feladatonkénti céleszközök komplett megvásárlása olcsóbb lesz, mint egy ilyen házi robot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!