Hová megy az indukciós főzőlap 2000 wattja, ha nem teszek rá semmit?
Figyelt kérdés
Mert az addig oké, hogy közvetlenül az edény nyeli el az elektromágneses energiát, és a hullámok átmennek egy edény alá tett papíron. De mi van ha az edényt se teszem rá? Mit gerjesztenek be az elektromágneses hullámok olyankor? Felmennek az emeletre a szomszédhoz, és az ő edényeit melegítik, ha útban vannak, vagy kimennek az űrbe? Hol "csapódik le" ez az energia?2019. máj. 7. 16:41
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok elektromos szakember de nem kell energia a mégneses tér fenntartásához? Szerintem az eszik valamennyit.
2/6 A kérdező kommentje:
De nekem az a kérdésem, hogy konkrétan MI eszi meg ilyenkor a főzőlap teljesítményét. Ha nem az edény fala veszi fel, akkor mi.
2019. máj. 7. 16:54
3/6 anonim válasza:
Ha nem érzékeli, hogy rajt az edény, akkor nem sugároz ki semmit.
4/6 A kérdező kommentje:
#3: Nincs semmiféle érzékelő a lapban: kipróbáltam hogy csak felé tartom az edényt úgy, hogy nem ér hozzá, és akkor is melegszik.
2019. máj. 8. 11:20
5/6 anonim válasza:
Már a másik hasonló kérdésnél megválaszoltam, hogy ha nincs rajta edény, akkor nem eszik 2kW-ot.
Változó mágneses teret hoz létre, a mágneses mező összeomlásakor visszatáplálódik az energia a tűzhely gerjesztő tekercsébe.
Amúgy ezek nem "hullámok". A hullám intenzitása második hatvány szerint csökken a távolsággal, ez pedig legalább a harmadik hatvánnyal. Ez változó mágneses mező. Két módon is melegít. Az edényben keletkező örvényáramokkal (ez a kisebb hatás) és a vas/acél edény átmágneseződési vesztesége folytán keletkező hővel.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon jó és világos volt a válaszod itt is és a másikban is. (Azért van kint 2x a kérdés, mert egy tévedés folytán először rossz kategóriába került, ahol nem számíthattam kielégítő válaszra)
2019. máj. 8. 17:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!