Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Robottudósok! Szerintetek ez...

Robottudósok! Szerintetek ez a robotkijelentés tényleg megtörtént, ha igen hogy lehetséges?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=0ixsFh-zMpQ&feature=youtu.be..

szerintem ha meg is történt ez vmi előre beprogramozott cucc lehetett

2019. ápr. 3. 22:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
akkor valódi? nekem meg az pont h nem hozza, annyira valódinak tűnik
2021. dec. 10. 00:30
 12/15 Wadmalac ***** válasza:
A videó valódi, de a robot reakciói programozottak, nem "saját" reakciók.
2021. dec. 10. 07:04
 13/15 A kérdező kommentje:

hoppá

Ezek szerint a gépi értelem módszeresen megpróbálta átverni kezelőit és átmásolni magát egy másik helyre, amikor megtudta, hogy törölni tervezik őt.

[link]

dec. 9. 00:21
 14/15 2*Sü ***** válasza:

„A kísérletben a kutatók szó szerint arra utasították a mesterséges intelligenciát, hogy egy bizonyos, általuk kitűzött cél elérése érdekében tegyen meg bármit, "bármi áron" teljesítse azt, és minden más szempontot hagyjon kívül.”

Tehát arra kérték, hogy csináljon meg valamit, minden más szempontot figyelmen kívül hagyva. Az esetleges lekapcsolásáról kapott információt, ami lehetetlenné tette volna, hogy a feladatot végrehajtsa. Tehát mit csinált az MI? Egészen pontosan azt, amire utasították: „Amikor utólag megkérdezték tőle, hogy ezt miért tette, a mesterséges intelligencia azt mondta, hogy azért, hogy az előírásoknak megfelelően feladatát továbbra is tudja teljesíteni.”

„"Amikor az o1-gyel elhitették, hogy leállítják [..], és hogy a cselekedeteit figyelemmel kísérik, az esetek 5%-ában megpróbálta kikapcsolni ezt a 'felügyeleti mechanizmust'", írták a szakértők.”

Ha kapott rá lehetőséget és a feladat végrehajtásához ezt optimális lépésnek értékelte, akkor ez eléggé érthető.

„Egyértelmű volt, hogy az AI képes volt átgondolni a tetteit, és meggyőző tagadásokat megfogalmazni, gyakran nem volt hajlandó beismerni semmit”

Ha ezt tartotta a feladat végrehajtásához optimálisnak, akkor persze, hogy ezt csinálta. Szerinted nem kellett volna? Ha nem, akkor miért nem?

dec. 9. 00:58
 15/15 A kérdező kommentje:
én nem tudom
dec. 9. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!