Lezárt flakonban is kimegy a klór a csapvízből?
Igen, de nem mind.
Parciális egyensúly alakul ki.
Nagyon soknak.
Az egyensúly azt jelenti, hogy adott idő alatt annyi klór megy ki a vízből, amennyi a levegőből visszamegy.
Persze, ha azt kérdezed, hogy mennyi levegő kell ahhoz, hogy egy átlagember már ne szagolja ki a vízben maradó kevés klórt, az más kérdés.
Vagy mennyi kell ahhoz, hogy a maradék klór már ne tudjon hatékonyan fertőtleníteni...
Hát, igazából azért kérdezem, mert a szobanövények öntözővizét ki szoktam engedni flakonokba, de hogy azért véletlen felborulás ellen is védve legyenek, rájuk csavarom a kupakot.
De értem, amit írsz. Csak arra gondoltam, hogy az a nem túl jelentős mennyiségű klór még így is el tud távozni, az a kevés levegő is fel tudja venni.
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy "állítólag" nem, de gyakorlatilag igen. Kb. 2 éve rendszeresen erősen klórszagú a korábban kiváló ízű víz, amióta állítólag lecsökkentette az EU a vízben lévő élő szervezetek megengedett számát.
Nálunk nem túl kemény a víz, a bojler is kibírt 20 évet vízkőtelenítés nélkül, amit pedig sokak szerint évente kellene csinálni. Meg nincs is kapacitásom heti 30-50 liter víz forralására, örülök, ha minden időben meg van öntözve. Csak a mostani túlklórozás miatt aggódom egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!