Miért nem oldódik benzinben a hungarocell?
Próbáltam 95ösel és gázolajjal is, és 2 fajta hungarocellt is próbáltam de semmi..
Egyáltalán nem oldódik benne, belerakom kevergetem de nem törénik semmise
Biztos egy manó megátkozta.
De ha jól beitattad a folyadékkal, próbáld meg gyújtóval, úgy biztos olvadni fog. Úgy meg fogsz lepődni a szemöldököd se lesz a helyén.
A hungarocell polisztirol hab. A polisztirol például benzolban, toluolban és szén-tetrakloridban oldódik, benzinben, gázolajban nem.
dellfil
Epésen megjegyzem:
- Ennyit a youtube-ról.
Nem minden benzin egyforma. Egyikben van számottevő aromás komponens ( Pl. benzol, toluol.) , a másikban nincs.
Én az acetont ajánlom oldószernek, az biztos. Kipróbáltam, nyeli, mint kacsa a nokedlit. Jó kis lakkot lehet így csinálni.
A nálunk benzinkúton kapható benzinnek kicsi az aromás összetevője, ezt meg az aromás oldószerek oldják hellyel-közzel.
A toluol például jó oldószere, de a toluoltartalom vissza van szorítva, mert rákkeltő a kis aranyos.
A benzinekből a benzol ki van tiltva mert erőteljesen rákkeltő, a toluol csak le van korlátozva de nincs tiltva.
A kettő között az a különbség hogy a szervezetben a benzol a gyűrűjén oxidálódik, míg a toluolból benzoesav lesz aminek a gyűrűje már kevésbé reaktív és változatlan formában távozik a vizelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!