Mikro repedések a főzőpohár alján mi lehet a gond?
Ilyen egy laborban használt üveg fözőpohár
Ilyen egy elektromos fözőlap
Laborosok véleménye érdekelne akik dolgoznak ilyesmivel.
Dupla rétegű 2000ml hőálló minőségi Duran.Nem valami vékony bóvli.1,5kW os fözőlapon van melegítve.05-2cm hosszú hajszál repedések jelennek meg rajta.Mindegyik pont a szélén.Vizes só oldatok voltak eddig csak benne melegítve.Sosem volt hírtelen hűtve.Hírtelen forró főzőlapra sem volt rakva eddig soha.Hanem a hideg fözőlap van melegítve.Még csak az sem volt hogy rácsra rakva gázon próbáltam volna valaha melegíteni.
1.) Egyrészt lehet hogy nem jó minőségű az üveg pohár.
A gyártóval fel kell venni a kapcsolatot mondjuk garancia néven.Ha máshol is előfordul, ő tudhat róla.
2.) Valami bele diffundálhat és ez ront az üveg tulajdonságain. Például gondolok itt a Na ionokra.
Hasonló módon, mint a halogén izzóknál ahol nem szabad szabad kézzel megfogni az izzó búráját a kezen lévő izzadság Na tartalma miatt.
Egy főzőpoharat, akár gázlánggal, akár elektromos rezsóval melegítünk, mind a két esetben teszünk azbesztes dróthálót alája.
Világéletemben úgy tanítottam, hogy a főzőpoharat, Erlenmeyer lombikot és az állólombikot csak azbesztes dróthálón keresztül szabad melegíteni!
Lehet máshogy is, de annak a képeden látható következményei lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!