Jaj de szép, szeretem ezeket a gépeket. Ami elől van, annak a hivatalos neve sugárfúrógép, vagy másnéven szárnyas fúrógép.
A háttérben az a piros pedig egy KFD típusú keretes fűrészgépnek néz ki, csak nincs befogva a fűrészlap...
Viszont ami amögött van, engem is érdekelne, hogy mi. Első ránézésre harántgyalunak tűnik, de a kos tetején nem látom a löketbeállító kart.
Talán Wadmalac kolléga is ad egy ötletet, hogy mi lehet az.
Vagy a tisztelt kérdező esetleg lefotózza azt is, és akkor kimeríti a kíváncsiságom...
Így jobban megnézve nem harántgyalu lesz az a hátsó gép, hanem egy függőleges maró, ahol az asztalra merőleges irányú mellékmozgást nem az asztal végzi, hanem a felső rész.
Harántgyaluknál a villanymotor egyébként is lejjebb van, mert onnan hajtja a lengőhimbás hajtóműt.
Szóval az egy függőleges maró lesz szerintem. Mondjuk akkor is, a felső gerenda része nagyon hátra van hajtva.
Az a hátsó gép egy vízszintes maró, nem függőleges.
Még vízszinteshez is elég apró.
Gyalu biztosan nem lehet a motor elhelyezkedéséből adódóan.
Nem raktak volna a gépbe még pluszban egy derékszög hajtást.
Az a hátratolt fecskefarok-vezetékes felső rész nem véletlen, arra lehetne felrakni a függőleges orsós fejet.
És máris univerzális marógép.
Hogy én egyszer hogy megfejeltem azt a felső vezetéket középsuliban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!