Hogy van az, hogy a glükóznál léteznek édesebb anyagok?
Ennyi haszontalan választ rég olvastam.
Most írjam le, hogy a glükóz képlete C6H12O6?
Rosszul tettem fel a kérdést, hogy senki nem arra válaszol?
HOGY LEHETSÉGES, HOGY LÉTRZNEK A GLÜKÓZNÁL IS ÉDESEBB VEGYÜLETEK??
"Rosszul tettem fel a kérdést, hogy senki nem arra válaszol?"
A válasz megvolt.
#5:
"Ebben a felállásban az izlelő-receptorok a gyenge pont, mivel megfelelő anyagokkal ugyan úgy, vagy még erősebben is stimulálható mint a glükózzal. Erre alapszik az édesítőipar, gyakorlatilag energiatartalom nélküli anyagokkal is tudják stimulálni a receptorokat, ezzel örömérzetet kicsikarva."
A természet nem tudott előállítani olyan receptort, ami csak és kizárólag cukorra reagál, mert evolúciósan nem volt rá szükség.
Gondolom ha lett volna olyan természetes anyag, ami olyan édes, mint a cukor, jelen lehet a táplálékban, de halálos méreg, az evolúció kitermelte volna a megkülönböztetés képességét.
De mivel nem volt rá szükség, nem jött létre, át lehet verni.
"HOGY LEHETSÉGES, HOGY LÉTRZNEK A GLÜKÓZNÁL IS ÉDESEBB VEGYÜLETEK??"
Miért ne létezhetnének a glükóznál is édesebb vegyületek? Csak egy okot mondj, amiért szerinted nem létezhetnének.
Ha nem tudsz, akkor meg is van a válasz: mert lehetséges a létezésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!