Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A világűrben a gyümölcsök is...

A világűrben a gyümölcsök is felpuffadnak a belső nyomás miatt?

Figyelt kérdés
2018. jún. 3. 17:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
a gyümölcsben nincs belső nyomás
2018. jún. 3. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
92%

De bizony van, mindenben van, a hirtelen nyomáskülönbség hatása nyilván érvényesül.

Próbálj egy gyümölcsöt itt a Földön vákuumkamrába tenni, mondjuk persze a dió esetén valszeg a nyomáskülönbség nincs akkora, hogy látható hatást eredményezzen, de a paradicsom, vagy az őszibarack simán szétmenne.

2018. jún. 3. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 Walter_Dornberger ***** válasza:
27%
lehet, előbb megfagyna. erről csak a gyümölcs ismeretében lehetne biztosat mondani. mondjuk a kókuszdió nem hiszem hogy kipukkadna, a ribizli pedig valószinűleg kipukkadna.
2018. jún. 3. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
27%
Nem felpuffadnának, hanem fagyottan felrobbannának.
2018. jún. 3. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 TappancsMancs ***** válasza:
75%
A nasa-t is megkérdezték efféle dolgokról. Egyik a lecsökkent nyomás miatt a folyadékok felforrhatnak és buborékok képződhetnek benne. A megfagyás a lassabb a lassú hőveszteség miatt mivel nincs hőközvetítő közeg, de előbb utóbb az is bekövetkezik. A kitágulás az adott dolog "masszívitásától" függ. Egy alma amit összenyomni se könnyű tágulásra is hasonlóan reagál. A víztartalom felforrás az egyik első és némi változó kitágulás. Végül a megfagyás.
2018. jún. 3. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 EagleHUN ***** válasza:
82%

5-össel értek egyet!

A lecsökkent nyomástól (bármit is teszünk ki ennek) a folyadéktartalma (már aminek van) azonnal felforr, a keletkező gőztől felduzzad az egész majd szét is veti azt a valamit darabokra szakítva.

Majd a szétvetett dolog darabkái lassan megfagynak.

Aminek nincs vagy kevés ott ez nem történik meg és nem látványos, szimplán lassan megfagy.

2018. jún. 4. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 Wadmalac ***** válasza:

Jogos, fő lényeg a keménység mellett a víz- vagy levegőtartalom.

Egy érett sütőtök valószínűleg elpukkan, mert belső üregében van gáztartalma. Egy alma valószínűleg megússza valami hasonló deformálódással ,mint amit a mikróban produkál, néhol héj-felrepedés és kiforrás.

Valahogy az a tippem, hogy pl. egy görögdinnye kibírná, ha sértetlen.

Kerestem rá videót, de sajnos csak lékelt dinnyéset találtam, ott kiforrt a lyukon és konyec.

2018. jún. 4. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Be tudnád linkelni?
2018. jún. 4. 12:57
 9/17 Wadmalac ***** válasza:
2018. jún. 4. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
13%
A folyadék forrása okoz nyomás növekedést, a gyümölcsben alapból nincs belső nyomás hülyegyerek.... Ezzel ellentétben az emberben van, mert a szíve nyomja a vérkeringést és, ha megszűnik a légköri nyomás egyszerűen elpattannak az erek. Nem ártana pontosítani
2018. jún. 4. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!