De bizony van, mindenben van, a hirtelen nyomáskülönbség hatása nyilván érvényesül.
Próbálj egy gyümölcsöt itt a Földön vákuumkamrába tenni, mondjuk persze a dió esetén valszeg a nyomáskülönbség nincs akkora, hogy látható hatást eredményezzen, de a paradicsom, vagy az őszibarack simán szétmenne.
2018. jún. 3. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
3/17 Walter_Dornberger válasza:
lehet, előbb megfagyna. erről csak a gyümölcs ismeretében lehetne biztosat mondani. mondjuk a kókuszdió nem hiszem hogy kipukkadna, a ribizli pedig valószinűleg kipukkadna.
2018. jún. 3. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
4/17 anonim válasza:
Nem felpuffadnának, hanem fagyottan felrobbannának.
2018. jún. 3. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
5/17 TappancsMancs válasza:
A nasa-t is megkérdezték efféle dolgokról. Egyik a lecsökkent nyomás miatt a folyadékok felforrhatnak és buborékok képződhetnek benne. A megfagyás a lassabb a lassú hőveszteség miatt mivel nincs hőközvetítő közeg, de előbb utóbb az is bekövetkezik. A kitágulás az adott dolog "masszívitásától" függ. Egy alma amit összenyomni se könnyű tágulásra is hasonlóan reagál. A víztartalom felforrás az egyik első és némi változó kitágulás. Végül a megfagyás.
2018. jún. 3. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 EagleHUN válasza:
5-össel értek egyet!
A lecsökkent nyomástól (bármit is teszünk ki ennek) a folyadéktartalma (már aminek van) azonnal felforr, a keletkező gőztől felduzzad az egész majd szét is veti azt a valamit darabokra szakítva.
Majd a szétvetett dolog darabkái lassan megfagynak.
Aminek nincs vagy kevés ott ez nem történik meg és nem látványos, szimplán lassan megfagy.
2018. jún. 4. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
7/17 Wadmalac válasza:
Jogos, fő lényeg a keménység mellett a víz- vagy levegőtartalom.
Egy érett sütőtök valószínűleg elpukkan, mert belső üregében van gáztartalma. Egy alma valószínűleg megússza valami hasonló deformálódással ,mint amit a mikróban produkál, néhol héj-felrepedés és kiforrás.
Valahogy az a tippem, hogy pl. egy görögdinnye kibírná, ha sértetlen.
Kerestem rá videót, de sajnos csak lékelt dinnyéset találtam, ott kiforrt a lyukon és konyec.
A folyadék forrása okoz nyomás növekedést, a gyümölcsben alapból nincs belső nyomás hülyegyerek.... Ezzel ellentétben az emberben van, mert a szíve nyomja a vérkeringést és, ha megszűnik a légköri nyomás egyszerűen elpattannak az erek. Nem ártana pontosítani
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!