Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Kémia a gasztronómiában....

Kémia a gasztronómiában. Milyen folyamat játszódik le?

Figyelt kérdés

Fogtam egy darab sütőpapírt , betettem az éléskamrába (magyarul: spájzba) és rátettem egy fej káposztát.

A torzsa és egy kevés levél ért hozzá a papírhoz és egy idő után a torzsa elkezdett rohadni.

Meglepődve tapasztaltam, hogy a sütőpapír azon a felületen szőrén szálán eltűnt. A sütőpapír tudtommal szilikonnal impregnál anyag. Mi történhetett, ami még a szilikonos anyagot is tönkreteszi ?



2018. máj. 24. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:
van szilikonos és nem szilikonos sütúpapír, nincs mindent elpusztító káposztád.
2018. máj. 25. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A google keresőben a komposztálás témakörét tekintsd át.

A baktériumok és a gombák csodákra képesek...

2018. máj. 25. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
én arra tippelnék, hogy a káposztát pusztító baktériumok megették a cellulóz papírt is
2018. jún. 13. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!