Hol lehet 100%-os tisztaságú NaCL-ot (konyhasót) venni és mennyibe kerül?
Sztem eleve nem létezik 100%-os,mert valamennyi szennyező anyag mindig marad benne.
A bolti finomított tiszta tengeri só kb 99 %-os Na-cl ..ez nem jó?
szerintem felejtsd el
ahogy növekszik a tisztásága, exponenciólisan nő az ára is.
Míg a háztartási só fillérekbe kerül, a nála egy fokkal tisztább vegyszer már jóval 1000HUF felett van.
Az analitikai tisztaságról meg ne is beszéljünk. Ez csak később következik a ranglétrán.
Egyébként ha nemfelel meg a háztartási só tisztasága, elég jó tisztaságot érhetsz el ha 2-3x átkristályosítod.
Ma: 2011.03.21-én a patikusom azt közölte velem, hogy ÁNTSZ nyomására nem adhat ki tiszta NaCl-t! (na erre varrjatok gombot!)
Nem marad más hátra, mint kóser sót venni. Az tisztább.
az ÁNTSZ hatására nem adhat ki sót?????
Hát ezek egyre hülyébbek, de most komolyan....
ez az eredménye, ha egy rakás idióta hoz döntéseket...
azt sem tudják hogy a levesben is ezt eszik
Legközelebb a drága akatologatók a vizet fogják betiltani? mert hogy attól is meg lehet halni (fulladás, túlissza magát vki)
Csomósodásgátló?
Akar a franc Kálium-ferro-Cianidot adni a saját gyerekeinek.
Igen igen. Tudom, hogy a cián fémekhez kötve stabil vegyület.
Az azbeszt meg jól hőszigetel és tűzálló. A Freont könnyű préselni és nem gyúlékony, a benzinbe tett ólom jót tesz a motornak, az rbgh javítja a tehenek tejhozamát, a salakbeton olcsó és könnyen bedolgozható, a higany jó keményítőszer a bőriparban, a melamin meg növeli a tej fehérjetartalmát... sorolhatnám azokat amikről már kiderült, hogy nagyon is rossz dolgok.
a kálium ferrocianidot sárgavérlúgsónak nevezik,
méghozzá azért, mert kezdetben vérből állították elő
amúgy meg akkor meggyet, mandulát, diót, barackot stb. -t se együnk mert ezekben is van olyan vegyület, amelyben szerepek a cianid szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!