1p+n és 3p+n kismegszkítónak mi értelme?
Hát, figyelj, énnekem dokumentumom csak a hatvanasok végétől van, de akár régi magyar szabvány, akár új, külföldről adaptált magyar szabvány, ezekben mind meg van említve, hogy túláramvédelem a nullavezetőbe nem kell (ha a feltételek teljesülnek).
Szerintem ebben a világban az olcsóbbság már magában nyomós érv, de egyfázisúnál teljesen felesleges is, nem?
"akkor miért kell bontani a nullát is?"
Nagyon jó kérdés! Csak nem kérdés. :) Alapelv, hogy minden villamos berendezést a táplálásról le kell tudni választani. Ez a két pólusú izé egy lehetőség.
"Egyébként romániában amikor még Diazeed biztosítékot használtak a nulla is biztosítva volt."
Magyarországon is, a kétvezetős leágazásokban, amíg nem voltak színesek a vezetékek. De ha már írtam, hogy egész Európában lehetséges bizonyos feltételek mellett a nullavezetőbe nem berakni túláramvédelmet, akkor neked kell eldöntened, hogy ki jár helyes úton. :)
De kötelező bontani anullát is minden esetben?Ha igen ekkor miért van 1pólusú?
Amúgy meg amikor nem volt sz1nezve a vezeték és biztos1tva volt a nulla is ahogy mondtad akkor földelés sem volt?Elég ciki lett volna 3 azonos színű vezeték.
"Magyarországon is, a kétvezetős leágazásokban, amíg nem voltak színesek a vezetékek."
Arra gondolsz amikor még vászon szigetetésűek voltak? Meddig is használták őket talán a 70-es évek elejéig?
Nekem még van gumi-vászon szigetelésű rézvezetékem a retro gyűjteményemben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!