A mikróban ionizált gázok megmérgezhetik az ételt?
Abban az esetben ha pl. egy meggyújtott gyertyával együtt berakjuk a főzeléket melegíteni.
Meg hogy pl. ha teába van egy villa akkor azt úgy biztonságos e.
Nem akarnék kipróbálni ilyesmiket de érdekel.
A mikrohullámú sütő EM sugárzása nem ionizáló sugárzás.
Ionokat először akkor láthatsz benne, ha valami túlgerjesztés miatt elektromos íveket húz, plazmát produkál.
Az meg nem éppen a rendeltetésszerű használat.
"ha teába van egy villa akkor azt úgy biztonságos e"
Nem tudom, minden mikrónál előírás-e, de konkrétan a mi jópár éves Phillips-Whirlpool mikrónknál kifejezetten AJÁNLOTT a pohár vízbe, folyadékba fém kiskanalat tenni, hogy forrási gócot képezve megakadályozza a folyadék forráspont fölé túlmelegítését, ezzel a robbanásszerű forrást, amikor benyúlsz a csészéért.
A nagyrészt vízbe merülő fémkanál nem fog íveket gerjeszteni.
De a spagettiben hagyott fémvilla már valószínűleg igen.
A kanál kerek, azért nem okoz problémát.
Villát, és egyéb hegyes fémeket tilos betenni!
bocsánat, fogalmazási hiba, szóvel ezért tilos a fémfestett peremű tányér.
Az egy gyűrűbe zárt áramkör a mikróban, rondán tud gerjedni.
# 4 "Az egy gyűrűbe zárt áramkör a mikróban, rondán tud gerjedni."
Kérés arra irányul hogy milyen hatást keltenek ezek.
Sok minden tud érdekesen viselkedni a mikróban, kérdés az hogy milyen következményekkel jár.
A "rondán tud gerjedni" alatt mit értesz?
Elkezd folyni az áram a gyűrűben valamelyik irányban?
Ebből adódóan melegszik?
kisülések keletkeznek a gyűrű belsejében?
Valamilyen káros visszahatás éri a magnetront?
Nyilván ha kipróbálnám akkor vehetnék egy új mikrót, Viszont az én egességemre nézve lehet káros az étel szenesedésén kívül más módon?
A rondán, az azt jelenti, hogy szikrázik, mint az istennyila, és közben olvad a fém, meg jó esetben fröcsköl mindenfelé.
Amúgy nekem van ilyen fémgyűrűs tányérom, viszont 8 helyen meg van szakítva a gyűrű. Úgy azért nem viselkedik ilyen vadul.
Aggódunk itt az ionizáló sugárzás miatt?
Az viszont soha senkit sem érdekel, hogy ismert összetevőket összekeverve a sütés, főzés közben milyen vegyületek keletkeznek? És az így létrejött anyagoknak milyen biológiai hatása van?
Naszóval, a mikróban normális működési körülmények közt semmiféle ionizált gáz nem keletkezik.
Semmiféle káros összetevő nem keletkezik és kémiai változás nem történik az étellel, aminek a mikrohullámhoz lenne köze.
Egy gázos sütőnél több okod lenne parázni az égéstermékek miatt, egy keringetős melegítős elektromos tűzhelynél a fűtőszálakon szenesedett és levegőbe visszakerülő anyagok miatt is. Hozzátenném, mindkettő jelentéktelen egy rendben tartott tűzhelynél, de még mindig több, mint ami a mikróban történhet.
Rengeteg rémhír kering a mikrókról neten, nem kell nekik bedőlni.
Egy gond lehet mikróval normál üzemben: az ételből csak a vizet és a zsírt melegíti.
Tehát van olyan étel (pl. a lekváros táska), ahol ha nem vigyázol, a lekvár felforr, a többi rész hideg marad.
Ill. van olyan étel is (pl. a chips), amit ha melegítesz, kell mellé tenned egy pohár vizet, különben sérül a mikró.
Még egy dolog: vigyázz arra, ha valami felforr benne. Tegyél rá fedőt - nem fémet! - de inkább jobb, ha nem forr fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!