Egy kis "háztartási kémia". Mit tegyek bele, hogy habos legyen?
Adva van egy vízkőoldó, amit minden üzletben meg lehet vásárolni. Foszforsav (5%) és víz elegye.
Ha kézi pumpás spray -el teríteném a kívánt felületre, akkor mit kellene még hozzá raknom, hogy hab legyen a végeredmény ?
Lehet kapni olyat ami habként kerül ki a pumpából, de azok jóval drágábbak.
Nana, nem lesz abból baj ?
Sav + szódabikarbóna már bent a flakonban is összevesznek, nem ?
Mosogatószert nyugodtan tehetsz bele. Felhabosodik tőle és tovább marad a felületen.
A szódabikarbóna biztosan nem jó, mert semlegesítené a savat vagyis hatástalan oldatot sprickolnál csak szét.
Másrészt az tartós habot nem is adna.
Mondjuk én a foszforsavat nem használnám vízkőoldási célra.
Ami nekem régóta bevált az a háztartási ecet. A durva helyekre mehet a 20%-os is. ;) Máshol hígítani érdemes.
#4-nek egy kis kémia:
"A nátrium-hidrogénkarbonát (köznapi nevén szódabikarbóna) enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Bikarbonátionból (HCO3−), és nátriumionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel."
Forrás: wikipédia
#4-es
Szerintem több ecetet használsz, mint amennyit a szódabikarbóna semlegesíteni tud, ezért lesz sistergésed is meg vízkőoldásod is. Elvégre a gyomorsavas emberek is szódabikarbónás oldatot isznak.
#3-as
Kifejezetten a króm felületekre kapható a foszforsavas cucc.
A drágábbikban hangyasavval is találkoztam, még pluszban adagolva.
Zománcozott dolgokra viszont nem jó a foszforsav, se fürdőkád, sem főzőedények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!