Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Azt hogyan kell elképzelni,...

Azt hogyan kell elképzelni, ha valahol nincs hőmérséklet?

Figyelt kérdés

Valaki egy kérdésben válaszként írta, hogy a világűrnek nincs hőmérséklete és nem fagynánk meg odakinn, hanem más miatt halnánk meg.

De milyen érzés az, ha nincs hőmérséklet? Mármint, ha most eltekintünk az egyéb dolgoktól, amit a világűrben ruha nélkül élnénk meg, az milyen érzés lenne, hogy nincs hőmérséklet? hideg meg meleg nem lehet...akkor olyan, mintha testhőmérséklet lenne? Vagy hogy? :)

2010. jún. 8. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, vagy félreértettél valamit, vagy az nem volt képben aki ezt írta. A "nincs hőmérséklet" annyit tesz, hogy nincs, se ami melegítsen, se, ami megtartsa a meleget, úgyhogy -270 C° körüli hőmérséklet uralkodik odakint.
2010. jún. 8. 15:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A hőmérséklet az anyagot felépítő részecskék átlagos mozgási energiájával kapcsolatos mennyiség, ahogy a wiki írja. Ahol nincs anyag, ott nincs hőmérséklet, ennyi.
2010. jún. 8. 16:03
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

"Ahol nincs anyag, ott nincs hőmérséklet, ennyi."

nos egyrészt ez így alapból nem igaz, másrészt a világűrben is van anyag...

2010. jún. 8. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Haramdérszt ahol nicns anyag ott is van anyag lsd.: virtualis részecske.
2010. jún. 8. 16:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akartam ily részletességgel belemenni a kérdésbe (én is tudom, hogy van az űrben anyag), de akkor ha már kijavítasz ezen az alapon, légyszi fejezd be a választ, mert ez így csak töredék.
2010. jún. 8. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fagynál meg?

Hősugárzás néven ugyanúgy leadod a hőmérsékletet,és ez a hő szabadon távozik a meztelen testfelületről.

Amennyiben árnyékban vagy megfagysz...,mert annyi hőt nem termelsz mint amennyit kisugárzol.

Ha rád süt a nap "odakint",akkor meg megsülsz/pirulsz.

Lényeg..mind2 helyzetre szükséges a thermo védőruha.

2010. jún. 8. 17:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

16:03

Ez a definicio talan kozepiskolaban meg igaz. Ugyanis a vilagurnek is van egy homerseklete.

Kerdezonek:

Aki ezt irta az valoszinuleg meg csak a kinetikus gazmodellt tanulta, ezert gondolhatta azt, hogy ahol nincs anyag, ott nincs homerseklet se. Viszont a vilagurben van egy elektromagneses hattersugarzas, ami nem a csillagokbol szarmazik. Ha jol emlekszem, 2,7K hosugarzas van odakinn, tehat nem abszolut 0.

Es hogy a kerdesre is valaszoljak, szerintem elkezdene a test hot sugarozni.

2010. jún. 8. 17:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A hattersugarzas a nagybumbbol szarmazo sugarzas és valoban 2,7K
2010. jún. 8. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!