Az emberi tudo mekkora vakuumot kepes letrehozni? (Nyilvan egyenenkent valtozo)
Epitettem egy vizalatti fenykepezogep tokot.
A tokban letrehozott vakuum ertekebol szeretnem kiszamolni, hogy hany meterig vizallo. (kb)
Nem találok erre vonatkozó adatot :0
https://www.youtube.com/watch?v=ANVI04QmthE
Ez a fickó -0.9 relatív atmoszféráig (0.1 abszolútig) jutott a szájával, és -0.1 relatív atmoszféráig a tüdejével.
Egy nagyon kicsi tégelyt ki tud szipolyozni ennyire (mondjuk egy tüskét kiszívni), de egy nagyobb dobozt már nem.
Koszonom a valaszokat. Megprobalom kicsit alaposabban vazolni az esetet.
Van egy kameratok. Ezen van egy szelep. Egy sima kerekparszelep, csak forditva van beszerelve. Tehat kifele jon a levego, befele viszont zarodik. Ezen keresztul kiszivom a levegot. A kulso nyomas ertelemszeruen nagyobb igy a szelep zarodik.
Nem egy tudovel egyszerre szivom a levegot. Szepen aprodonkent ahogy egy lufit fujunk.
Igy fokozatosan apro lepesekben szivom ki a levegot.
Ennek a maximum erteke erdekelne.
Annyit tapasztaltam, hogy eleg "jelentos" vakumot lehet igy letrehozni, mert a kemeny muanyak tok oldalai behorpadnak.
Vagy szerezzek valamilyen meromuszert es merjem meg ?
Kozben vegigneztema videot is. Hasznos volt. nagyjabol erre gondoltam. Annyi kulonbseggel, hogy egy onzaro szelep kozbe van ikatva. Igy egyszerubb dolgom van.
Beleraktam egy osszenyomott muanyak flakont a tokba(ez most a vakuumkamra) es a szelepen keresztul elkezdtem kiszivni a levegot. A palack elkezdett kitagulni. Teljesen nem tagult ki, de ugy erzem csak ido kerdes lenne, mert a szelepen keresztul nem tul nehez ellentartani a vakumnak.
Ugy szamolom a vizalatti tok gondnelkul kifogja birni a 10 metert.
A video hasznos volt. Koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!