Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » 3fázisú rendszernél a menetszá...

3fázisú rendszernél a menetszám áttételt, ha fázisfeszültségből számítjuk, kerekíteni kell?

Figyelt kérdés
pl kijön, hogy 43,47. Ez ugye a fázisfeszültségek áttétele, de mint tanultam a fázisfeszültségek áttétele megegyezik a menetszám áttétellel. Ilyenkor csak 43 egészet és 0,43(kb fél) menetet tekernek fel?

2018. jan. 7. 23:27
 1/3 A kérdező kommentje:
2. mondat full hülyeség, 43,47*N1-re gondoltam(de ez sem lesz kerek). A lényeget érteni belőle, remélem
2018. jan. 7. 23:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hú te én nem is értem a kérdést. Gondolom 3 fázisú transzformátort szeretnél tervezni? Ha így van akkor nem a menetszám arányt kerekítjük, hanem a végén a menetek számát.

Pl. ha van egy 1500 menetes primer tekercsed, és 43,47 az áttétel akkor 34,5 menetet kapok szekunder tekercsre, és feladattól függően vagy 34 menetet, vagy 35-öt tekerünk fel (ehhez meg kell nézni, hogy a kisebb vagy nagyobb szekunder feszültség a megfelelő).

De kiindulhatsz úgy is a méretezésből, hogy pl. a szekunder tekercs 100 menet, akkor a primer 4347 menet és nem kell semmit sehova kerekíteni (ha ez amúgy az adott vas esetén optimális lesz).

2018. jan. 8. 14:51
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi :)
2018. jan. 8. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!