Van egy régi 550 wattos üzemen kivüli hidrofor motorom. Amikor indítom csak zúg, ezért gondoltam, hogy inditókondenzátort fogok cserélni. Alább a kérdés?
Figyelt kérdés
Honnan lehet tudni, hogy miután a motor beindult, akkor a segédfázisu tekercs a kondenzátorral eggyütt lekapcsol vagy nem? Vagy én kell valami manuális megszakító kapcsolót betegyek?2017. dec. 18. 07:05
11/16 A kérdező kommentje:
Viszont ha jobban megnézem az enyémben nincs olyan kocka, mint azon a képen amit te küldtél.Lehet az enyémen a mellékfázis nem is kell lekapcsoljon motorindítás után sem?Úgy olvastam,hogy van amelyiken le kapcsol, van amelyiken nem.Attól függ hogy van a tekercselés megoldva.
2017. dec. 18. 14:52
12/16 anonim válasza:
Pontosan.
Az indítórelé egy elvileg négy, a gyakorlatban három kivezetéses izé, mint a képen jobb oldalt:
A főfázis indítási/rövidzárási árama halad át a tekercsén, és az érintkező a segédfázis áramkörét zárja.
Van üzemi kondenzátoros motor, az tény. Ez esetben a segédfázis tekercse úgy van méretezve, hogy kibírja az állandó áramot.
13/16 anonim válasza:
Most jövök rá, ennek van normális adattáblája, azon mi van?
14/16 A kérdező kommentje:
Teszek fel képet hamarosan.
2017. dec. 18. 18:27
15/16 A kérdező kommentje:
Itt az adat táblája.Ebből ki lehet következtetni azt is,hogy hány uF indítókondenzátor kell hozzá?Volt hozzá 5, párhuzamosan kötött 4,2 uF ,ami ugy néz ki nem jó.Jár ehhez üzemi kondi is?Az nem volt vele, és nem látom a helyét sem.
2017. dec. 18. 20:13
16/16 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy írja rajta hogy C - 20uF.Ezek szerint ekkora inditókondi kell hozzá?Még miket lehet róla leolvasni?
2017. dec. 18. 20:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!