Van egy régi 550 wattos üzemen kivüli hidrofor motorom. Amikor indítom csak zúg, ezért gondoltam, hogy inditókondenzátort fogok cserélni. Alább a kérdés?
Hát nem tudom, én még nem nagyon találkoztam olyannal, ahol lekapcsolna a segédfázis. Illetve olyat láttam, ahol egy gomb nyomva tartásának idejére van segédfázis, hasonlóan, mint egyes 3F motoroknál a csillag-delta váltás. De automatikus lekapcsolóst nem láttam.
Tutira meg lehet oldani, csak akkor ahhoz vagy fordulatszám-szenzorra, vagy minimum időzítőre kötött relé kell valahol.
Erre a kérdésedre már válaszoltunk:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__9..
Ha nem tévedek, a képen az a barna-fehér kábellel bekötött kocka a relé.
Az enyémen így néz ki az indítórelé, biztosan ugyanaz.Csak honnan tudom, hogy jó vagy nem?Például,ha nem jó és nem fog lekapcsolni a motor elindulása után sem, akkor le fog égni a segédfázis tekercs?Az előbb egyébként elindítottam a motort kondi nélkül egy kis kézi rásegítéssel és szépen simán megy.Úgyhogy a főtekerccsel nincs baj.Most akkor vagy a kondi a hibás, vagy le van égve a melléktekercs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!