Aki érti a higrométer kalibrálási elvét, az el tudná magyarázni a következőt?
"A leginkább javasolt és legpontosabb kalibrálási módszer a sós módszer, amelynek során sót kell helyezni a higrométer mellé egy kis műanyag dobozba. Egy csészényi, vagy egy kanálnyi sót kell megnedvesíteni néhány csepp vízzel. Nem szükséges, hogy a só feloldódjon a vízben, egyszerűen csak nedvesnek kell lennie. Ezután el kell helyezni a sót és a higrométert egy jól szigetelő műanyag dobozban, és türelmesen kell várni. Nagyjából 8 óra elteltével a dobozban 75%-osnak kell lennie a páratartalomnak. Ezt követően egy csavarhúzó segítségével állítsa be a higrométer mutatóját hátul, hogy a higrométer 75%-os páratartalmat mutasson."
forrás: [link]
A doboznak hermetikusan tökéletesen zárónak kell lennie?
A kanálnyi vagy csészényi só ha jól gondolom, teljesen át kell hogy nedvesedjen a pár cseppnyi víztől?
Viszont miben rejlik az elve, hogy pontosan 75%-os lesz a dobozban a páratartalom? Hiszen ha jól tudom, a só jó nedvességmegkötő, ezért pont jó alacsonyra le kéne csökkentenie a páratartalmat, de mégsem így lesz.
Visszanézve a #8 kommentemet, tényleg kicsit rémtörténet-szagú volt a CaCl ügyében.
Olyan FB-megosztós ijesztgetésnek hangzik.
:D
A vélemények megoszlanak, hogy a NaCl vagy a CaCl a veszélyesebb.
Az tény, hogy amennyire a szervezetnek szüksége van, azt sózás nélkül is bevisszük a táplálékkal. Csak ízfokozás a szerepe a sózásnak.
Azért emeltem ki újra a kérdést ennyi idő után, mert vettem egy digitális TFA-t, amiről egészen addig nem hittem el hogy pontos, míg pár csepp vizes konyhasót tartalmazó dobozba nem tettem. Meglepődtem! Pár óra letelte után pontosan 75%-ot lehetett leolvasni a kijelzőjéről.
Szóval itt nagy volt az elméleti kétkedés, de próbáljátok ki, mert kíváncsi lennék másnak is ha van egy pontos higrométere, 75%-ot mutat-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!