Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet kiszámolni...

Hogyan lehet kiszámolni snapszerban a valószínűségét annak, hogy?

Figyelt kérdés

... ha én kezdek egy nem adu, mondjuk makk tizessel, akkor mennyi az esélye, hogy az ellenfélnél ott van az azonos színű ász?

Ha nem ismered a snapszer nevű kártyajátékot, akkor annyit kell tudni a feladathoz, hogy van ötféle figura (alsó, felső király, tizes, ász), ezek négyféle színben (piros, zöld, makk, tök). Te 5 lapot látsz, és egyet, ami osztásnál felfelé van fordítva. Az ellenfélnél is 5 lap, és azok között ott van-e a makk ász lap?

2017. szept. 15. 02:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

20 lap van összesen. Ebből öt van a kezedben, ezek egyike sem a keresett adu ász.

15 lap ismeretlen, ebből 5 van a másik játékosnál, 10 pedig a pakliban, és ezek mindegyike azonos valószínűséggel lehet a keresett lap.

Vagyis 5:15, azaz 33,3% az esély arra hogy ott van az az ász (vagy bármelyik keresett lap) az ellenfél kezében.

2017. szept. 15. 03:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értelmezem, akkor három ilyen kezdésből kettőnél enyém az első ütés (már amennyiben feltesszük, hogy nincs adu az ellenfélnél)?
2017. szept. 15. 12:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Átlagot tekintve igen. De a valóságban közel sem biztos, ahogyan a pénzérme sem felváltva lesz mindig fej majd írás, csak mert 50% a valószínűsége bármelyiknek.

De ha elég sokszor kezded így a játékot, megközelítőleg ez lesz az arány.

2017. szept. 15. 14:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Picit korrigálnék:

14 lap ismeretlen, ebből 5 van a másik játékosnál, 9 pedig a pakliban, mert van egy, "ami osztásnál felfelé van fordítva."

Vagyis 5:14, azaz 35,7% az esély arra hogy ott van az az ász (vagy bármelyik keresett lap) az ellenfél kezében.

2017. szept. 15. 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Hú, tényleg, köszönöm a kiegészítést, erről el is feledkeztem! Rég játszottam már snapszert :D
2017. szept. 15. 17:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! :)
2017. szept. 18. 03:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!