Hogy állunk a tengervíz lepárlásával?
Szia Miquel, megtaláltam a linket, erre gondoltam:
Szerintem nem. Az ivóvíz készletek valóban fogynak, de nem azért mert csökken az édesvíz készlet, hanem a szennyezés miatt. Gondolj bele, az eső a jövőben is esni fog, a folyók ugyan úgy folyni fognak. Ha most elmennél a tengerparti sivatagi-félsivatagi országokba, látnád hogy nyáron 50 fok van, eső egy csepp se, a folyók kiszáradtak. Tehát most is megoldják a ivóvízkérdést, rétegvizekből, víztisztítással. Régen téma volt a jéghegyvontatás, de az még drágább lenne mint a fordított ozmózis. Inni, fürdésre megoldják ozmózissal az édesvízellátást, de a mezőgazdaságnak az már baromi drága. A jövőben ahol különben van bőven édesvíz, csak elszennyezik, majd megoldják a víztisztítást, vagy kolerában-tífuszban kipusztulnak. India esete jól mutatja, hogy mi az ábra. Szomjaznak a Gangesz mellett,ami egy baromi nagy édesvizű folyó, de beletemetik a hullákat, tisztítatlanul ömlik bele a szennyvíz kb 300 millió embertől. Ha egy európai csak egy kortyot is inna belőle garantált hogy egy héten belül elpusztulna minimum 5 halálos betegségtől.
Tehát szerintem a megoldás, az édesvíz készletek védelme, ami sokkal olcsóbb, mint az egyre speciálisabb szűrés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!