Létezhet szárnyak és hajtóművek nélküli repülőgép?
Léghajó.
Levegőnél nehezebb repülő szerkezetek mind forgó vagy merev szárnyakkal rendelkeznek.
Hát attól függ, mit értesz hajtóművön. Mert szerintem hajtóműnek számít a propellertől kezdve a rakétán át az antigravitációs készülékg (ha egyszer véletlenül feltalálják) minden, amitől egy gép önerőből mozogni képes.
Szárny nem feltétlenül kell hozzá, de nem árt.
Ha nem kell, hogy önerőből repüljön, akkor nem feltétlenül kell magára a gépre hajtómű, csak akkor alulról vagy felülrről kell valami erőhatás, ami felemeli (pl egy gigaerős maglev, kampós kötél daruról, vagy egy nagy levegőnyaláb) Persze az kérdés, hogy mennyiben tekinthető az ilyen cucc repülőnek. De egyébként szerintem olyan erős maglevet, ami jelentős magasságba lökne egy repülőt, nem nagyon lehet csinálni. Ha viszont nem kell, hogy magasan repüljön, vagy hogy akármerre tudjon menni, akkor már a meglévő maglev vasutak is majdhogynem annak számítanak, vagy pl egy konténer, amit felemelt egy daru.
Ha a kérdésed konkrétan az antigravitációra irányul, azt nem hiszem hogy egy hamar feltalálják, mi több kétségeim vannak, hogy egyáltalán lehetséges-e.
nem...felhajtóerő!
és igen, a léghajóban magától melegszik a levegő :D ;)
Szerintem sem létezhet antigravitáció. Annyira nem vagyok elmélyülve a témában, de a gravitáció szerintem nem olyan "erőhatás" amit ki lehetne iktatni vagy jelentős mértékben befolyásolni technikai eszközökkel. Te kifejtenéd, hogy szerinted miért nem lehetséges?
Mágneses lebegés alapján működő repülőgépet szerintem lehet, de teljesen őrültség lenne építeni. Hatalmas mennyiségű energia kellene 1 kg tömeg 100 méter magasba emeléséhez és ahhoz hogy ott is maradjon.
22:58/1
A hajtást több, a vázhoz kívülről mereven hozzáerősített belsőégésű motor látta el. Az irányítást a motorok teljesítményének egymástól független vezérlésével, illetve reverzálásával (ellenkező irányba hajtásával) és a függőleges és oldalkormányokkal hajtották végre.
Van hajtómű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!