Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért mondják egy képre, hogy...

Miért mondják egy képre, hogy két dimenziós? Hiszen annak is van egy vastagsága /harmadik dimenziója/ ha meg az idő is egy dimenzió akkor a kép is négy dimenziós mert azt is konkretizálni kell, hogy mikor és meddig lóg a falon! :-)

Figyelt kérdés

2017. aug. 9. 21:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Akkor úgy érzed, hogy nem kaptál választ a kérdésedre? :(
2017. aug. 11. 22:23
 22/26 A kérdező kommentje:
Tehát! Ha jól értem, bármire nézek rá az csak egy képhordozó! Az ami mint információ róla a szemembe jut az a kép! :-D
2017. aug. 14. 21:29
 23/26 anonim ***** válasza:
Döntsd el, hogy a kérdésedben szereplő "kép" alatt mit értesz. A válasz ettől fog függni.
2017. aug. 15. 17:16
 24/26 anonim ***** válasza:
2017. aug. 17. 12:15
 25/26 anonim ***** válasza:

Én is szeretnék szerepelni!

Javítsatok ki, ha helytelen a gondolatmenet, mindig tanul valamit Malacka.

Egy fényképet látok, szerintem alma.

Egy festményt látok, szerintem körte.

Kimegyek az udvarra, az almafán, alma.

A körte fán, körte.

Melyik a körte v. az alma? Amit a fán láttam, v. Képen, festményen?

A másik példa. Modellezel számítógépen valamit, tudod forgatni minden irányba, de a monítor 2D

2017. okt. 13. 11:24
 26/26 anonim ***** válasza:

"Az időt is dimenziónak veszik, /de ha jól tudom ezen még folyik a vita"

semmi vita nem folyik, értjük miről beszélsz, és ez definíció kérdése a tudományokban, a hétköznapi szövegben meg megegyezés, avgy szövegkörnyezet dönti el

2018. okt. 15. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!