Mi történik, ha az üveget égetem?
"Előbb leírtam hogy mi történik."
Nagy szakértő lehetsz, ha szerinted az üveg fémoxidokból áll. (Muhaha! Rozsdából? Patinából?) Én sem írtam, hogy atomrobbanás történik, hanem hogy atomjaira esik, aminek a hátterében a kovalens kötések felszakadása áll. Ehhez annyi energiát kell befektetni, amennyi a kötések kialakulásakor felszabadult. Ami elég sok.
"Atomjaira nem bomlik egyetlen vegyület se!"
Persze, a vízből se lehet oxigént és hidrogént csinálni, mint tudjuk. Vagy mégis lehet? Hoppá, ahhoz atomjaira kell esnie, hogy aztán az atomokból az elemmolekulák létrejöhessenek. Jó, mondjuk a gyakorlatban árammal csinálják, de hővel is lehetne.
"Rozsdából"
Ha értenél csöppet hozzá tudnád hogy a színes üvegek fémoxidokat tartalmaznak a zöld üveg pld épp vasoxidot!Mellesleg megtalálható az interneten.
"Ha értenél csöppet hozzá tudnád hogy a színes üvegek fémoxidokat tartalmaznak a zöld üveg pld épp vasoxidot!Mellesleg megtalálható az interneten."
"A fémoxidot tartalmazhat színezőanyagként" nem egyenlő a "fémoxidokból áll" kifejezéssel. Valamint az, hogy némelyik üveg (igen, hallottam róla) fémoxidot tartalmaz, nem jelenti azt, hogy mindegyik.
Ahogy később írod is, az üveg szilícium-dioxidból áll. Ami meg ugye nemfémoxid. Itt buktad el az első bejegyzésedet.
Azt meg továbbra sem cáfoltad meg, hogy a vegyületek hővel bonthatóak, szóval próbálsz az élő fába is belekötni, hogy a saját tudatlanságodat ál-okoskodással palástold. Sajnos nem fog menni, mert észre veszem a csúsztatásokat.
" a vegyületek hővel bonthatóak"
Egy probléma van a vegyületek legnagyobb része nem bontható hővel felforr és elpárolog majd lecsapódik és megmarad az eredeti vegyület!A SiO2 2230 fokon forr pld.
"fémoxidot tartalmaz, nem jelenti azt, hogy mindegyik."
Az üvegek 90%-a tartalmaz oxid adalékot ólom vas kobalt nikkel réz arany bór egyebek. A tiszta szilikát/szóda üveg nem sok mindenre használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!